Quantcast

Εισήγηση της Επιτροπής για παράταση των μέτρων μέχρι τις 23 Ιανουαρίου

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων πρότεινε την παράταση των μέτρων.

H Eπιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκε την παράταση των μέτρων για τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα, δηλαδή μέχρι τις 23 Ιανουαρίου.

Ωστόσο όλα τα σενάρια είναι πιθανά, καθώς τίποτα μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα θα επανεξετάζονται κάθε εβδομάδα και θα γίνεται εκ νέου η αξιολόγησή τους. 

Ποια μέτρα ισχύουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα που ισχύουν έως τις 16 Ιανουαρίου είναι:

-Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης λειτουργούν έως τις 00:00 χωρίς μουσική, με 6 άτομα ανά τραπέζι, μόνο με καθήμενους και με αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα.

-Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα ΜΜΜ και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.

-Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

-Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

-Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.