Quantcast

Θρήνος και οργή για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο

Σήμερα το τελευταίο αντίο στην άτυχη κοπέλα.Την Παρασκευή θα απολογηθούν στην ανακρίτρια οι δύο κατηγορούμενοι για τον φόνο της φοιτήτριας.

Το τελευταίο αντίο λένε αυτή την ώρα συγγενείς και φίλοι στο Διδυμότειχο στην Ελένη Τοπαλούδη η οποία βρέθηκε δολοφονημένη πριν από μια εβδομάδα στη Ρόδο όπου σπούδαζε.

Η σορός της άτυχης κοπέλας, η οποία συνοδευόταν από τον πατέρα της, έφτασε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στο Διδυμότειχο, το βράδυ της Τρίτης.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί η σορός της 21χρονης Ελένης έφτασε στο σπίτι των γονιών της, μέσε σε λευκό φέρετρο. 

Η νεκρώσιμος ακολουθία ξεκίνησε στις 11.00 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον οι 2 κατηγορούμενοι

Στον εισαγγελέα Ρόδου προσήχθησαν, σήμερα το πρωί, οι δύο νεαροί(ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Ροδίτης) που κατηγορούνται για τη δολοφονία της φοιτήτριας από το Διδυμότειχο που σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες επιρρίπτουν o ένας στον άλλον την ευθύνη για το θάνατο της φοιτήτριας.

Όπως έγινε γνωστό, αφού τους ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες, οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Σε βάρος των δύο νεαρών ο εισαγγελέας Ρόδου έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό.

Οι έρευνες από την πλευρά του Λιμεναρχείου Ρόδου συνεχίζονται, με σκοπό να αποκαλυφθεί πώς έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα και για ποιους λόγους.

Με βάση πάντως την ομολογία του 19χρονου η δολοφονία έγινε στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας του 21χρονου στην περιοχή της Λίνδου λίγα χιλιόμετρα μακριά από την θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας.

Συντετριμμένοι οι γονείς της άτυχης κοπέλας

Τραγικές φιγούρες είναι οι γονείς της άτυχης κοπέλας που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η κόρη τους έφυγε τόσο άδικα από την ζωή. Σε δηλώσεις ο πατέρας της κοπέλας, αφού ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη, είπε σχετικά με τους δυο κατηγορούμενους, ότι «έχει παρθεί DNA, ο ιατροδικαστής και το εγκληματολογικό έχουν κάνει την δουλειά τους όπως πρέπει, για να παρουσιαστούν στις αρμόδιες αρχές σωστά.

Ο ιατροδικαστής το Σάββατο είπε ότι ήταν εγκληματική ενέργεια. Από ότι είπε την πέταξαν στην θάλασσα ενώ ζούσε, όπως είπε ο θάνατος της προήλθε από πνιγμό αλλά υπήρχαν σημάδια εγκληματικής ενέργειας».                                             

Για την σχέση του με την κόρη του είπε ότι «το παιδί ό,τι αντιμετώπιζε μας ενημέρωνε είτε εμένα είτε την μητέρα της. Τέτοιο πρόβλημα δεν είχε δείξει ότι αντιμετώπιζε» και πρόσθεσε: «Όλη η κοινωνία είναι με το μέρος μας», ενώ δήλωσε συγκινημένος με το κερί που κάποιος άφησε στο σημείο όπου έχασε την ζωή της η κόρη του. 

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα είναι λίγο πιο ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει την κόρη μου. Ηθική δικαίωση θα αισθανόταν κάθε ένας γονιός», είπε τέλος ο Ιωάννης Τοπαλούδης.