Quantcast

Φον ντερ Λάιεν: «Μάλλον πριν το φθινόπωρο» θα έχουμε εμβόλιο για τον κορωνοϊό

H Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε σήμερα την ελπίδα να τεθεί σε κυκλοφορία εμβολίο "στην αγορά μάλλον πριν το φθινόπωρο" από την CureVac AG, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μετέδωσε.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, αφού περιέγραψε τις προσπάθειες της ΕΕ για τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων τουριστών από το Μαρόκο όπου είχαν εγκλωβιστεί και αφού προειδοποίησε ότι προβλήματα επαναπατρισμού πολιτών αυτή τη στιγμή υπαρχουν και εντός της ΕΕ από το ένα Κράτος Μέλος στο άλλο, υπενθύμισε τη χθεσινοβραδυνή συνομιλία της με την CureVac AG, η οποία έλαβε 80εκ. Ευρώ από την Κομισιόν για ανάπτυξη εμβολίου. 

Όπως δήλωσε "η ΕΕ τους διαθέτει ως και 80 εκ.Ευρώ και ελπίζω ότι με αυτή τη βοήθεια θα μπορέσουμε να έχουμε ένα εμβόλιο στην αγορά μάλλον πριν από  το φθινόπωρο". 

"Αυτό θα μπορούσε να σώσει ζωές στην Ευρώπη και παρομοίως στον υπόλοιπο κόσμο". Κάλεσε δε τους πολίτες να βοηθήσουν τις προσπαθειές της ΕΕ μένοντας στο σπίτι και μειώνοντας τις επαφές με άλλους.

Οι οικονομικές και δημοσιονομικές πτυχές της κρίσης θα συζητηθούν και απόψε στη νέα τηλεδιάσκεψη των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Επιπλέον οι αρμόδιοι για τις μεταφορές υπουργοί της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη αύριο Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 στις 11:00 ώρα κεντρικής Ευρώπης.