Quantcast

Φονικά Ρίχτερ: Και νέα διάσωση από την αποστολή της ΕΜΑΚ - Αναχωρεί και δεύτερη ομάδα για την Τουρκία - ΒΙΝΤΕΟ

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στην Τουρκία ανασύρθηκε μέσα από τα συντρίμμια, έχοντας τις αισθήσεις του, ένα νεαρό άτομο ηλικίας περίπου 15 ετών

Πριν από λίγο, η ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ στην Τουρκία ανέσυρε ζωντανό ακόμη άτομο από τα συντρίμμια ενός κτιρίο,υ με τον συνολικό αριθμό των διασωθέντων από τους Έλληνες να φτάνουν τους τέσσερις.

Ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, μιλώντας για τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης, στην επαρχία Χατάι της Αντιόχειας επιβεβαίωσε ότι συνολικά έχουν διασώσει τέσσερα άτομα, ένα αγόρι 15 ετών, έναν άνδρα 50 ετών και δύο κορίτσια 9 και 7 ετών.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ1, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ανασύρθηκε έχοντας τις αισθήσεις ένας 15χρονος. Ταυτόχρονα, τα μέλη της πρώτης ελληνικής αποστολής που επιχειρούν σε διαφορετικά σημεία συνεχίζουν για δεύτερη μέρα τις προσπάθειες τους κόντρα στον χρόνο και την παγωνιά.

«Καταφέραμε σήμερα και βγάλαμε ζωντανό ένα άτομο. Ζωντανοί από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ είναι τέσσερις άνθρωποι και έχουμε τρεις νεκρούς» είπε προσθέτοντας ότι οι διασωθέντες βγήκαν χάρη στους διασώστες που σκάβουν τα χώματα πόντο πόντο.

«Μέσα στα χώματα πάμε πόντο πόντο για να μη γίνουν φθορές και καταρρεύσεις στα υποστυλώματα» σημείωσε ο κ. Αρτοποιός λέγοντας ότι οι ήδη κατεστραμμένες κατασκευές είναι πολύ σαθρές.

«Κάθε ώρα που περνάει υπάρχουν μικρές καταρρεύσεις. Το υπέδαφος και οι κατασκευές είναι πολύ σαθρές. Μέσα από τα λαγούμια που δουλεύουν μου μεταφέρουν ότι πάνε πόντο πόντο. Πολυώροφα κτίρια έχουν γίνει σαν σάντουιτς. Ο τελευταίος όροφος έχει γίνει πρώτος», ανέφερε.

Αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη και δεύτερη ομάδα για την Τουρκία

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να στείλει ακόμα ένα κλιμάκιο για βοήθεια στην δοκιμαζόμενη, από τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού Τουρκία, το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα καθώς πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται να φύγουν για την Τουρκία δυνάμεις από τη 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκης), 15 Πυροσβέστες και 3 άτομα από το ΕΚΑΒ.