Quantcast

Οργή Μπάιντεν για την απαγόρευση των αμβλώσεων: «Οι γυναίκες θα μεγαλώνουν το παιδί του βιαστή τους»

O Τζο Μπάιντεν απηύθυνε διάγγελμα στον αμερικανικό λαό για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, το οποίο απαγορεύτηκε μετά από 50 χρόνια στις ΗΠΑ, ύστερα από σχετική απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο.

«Είναι μια στενάχωρη ημέρα για το έθνος μας. Η υγεία των γυναικών είναι σε κίνδυνο. Πιστεύω ότι η απόφαση του 1973 είναι η σωστή και όχι η σημερινή. Ήταν Συνταγματικό δικαίωμα που υποστήριζαν τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικανοί πρόεδροι αυτής της χώρας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ, οργισμένος.

«Το δικαστήριο έκανε ό,τι δεν έχει κάνει ποτέ πριν. Έχει αφαιρέσει ρητά ένα συνταγματικό δικαίωμα που είναι τόσο θεμελιώδες για τόσους πολλούς Αμερικανούς», είπε χαρακτηριστικά.

«Η σημερινή απόφαση, από τρεις δικαστές που διορίστηκαν από έναν πρώην πρόεδρο, τον Ντόναλντ Τραμπ, χαλάει την ισορροπία της νομοθεσίας μας. Είναι μια εξτρεμιστική, μια ακραία απόφαση που αναγκάζει τις γυναίκες να μεγαλώσουν το παιδί του βιαστή τους».

«Αυτή η απόφαση γυρνάει τη χώρα μας 150 χρόνια πίσω και με σοκάρει. Είναι μια στενάχωρη ημέρα για τη χώρα μας. Μόνο το Κογκρέσο μπορεί να επαναφέρει το δικαίωμα των γυναικών ως ομοσπονδιακό νόμο, για αυτό το φθινόπωρο θα πρέπει όλοι να ψηφίσουμε τους εκπροσώπους που μας εκφράζουν, που εκφράζουν τα δικαιώματα των γυναικών μας», πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν.

Πελόζι: «Οι Αμερικανίδες έχουν λιγότερες ελευθερίες από τις μητέρες τους»

Η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών Νάνσι Πελόζι χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου ως το αποτέλεσμα των «ακραίων και σκοτεινών στόχων των Ρεπουμπλικανών να καταργήσουν το δικαίωμα των γυναικών να λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις για την αναπαραγωγή».

Η ίδια κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την πλειοψηφία των συντηρητικών δικαστών στο Ανώτατο Δικαστήριο, που «έδωσαν στις Αμερικανίδες λιγότερη ελευθερία από ό,τι είχαν οι μητέρες τους». Κατέληξε, δε, ότι οι Δημοκρατικοί θα συνεχίσουν να μάχονται υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση. 

Τραμπ: Επιστροφή δικαιωμάτων που θα έπρεπε να είχαν δοθεί εδώ και πολύ καιρό

Ο τέως πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, επαίνεσε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ανατρέψει το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση. Ο ίδιος μάλιστα μιλώντας στο Fox News, είπε ότι «είναι θέλημα Θεού». Και συνέχισε: «Πρόκειται για τήρηση του Συντάγματος και επιστροφή των δικαιωμάτων, τα οποία θα έπρεπε να είχαν δοθεί εδώ και πολύ καιρό».

Όταν ρωτήθηκε για το πώς θα μειωθεί η αντίδραση μεταξύ των υποστηρικτών του που είναι υπέρ της άμβλωσης, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Νομίζω ότι, τελικά, αυτό είναι κάτι που θα λειτουργήσει για όλους».

Δήμαρχος Νέας Υόρκης: «Ελάτε εδώ για άμβλωση»

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι η Πολιτεία του «καλωσορίζει» τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν άμβλωση, δεδομένου ότι εκεί δεν θα ισχύσει αυτή η απόφαση. «Η σημερινή απόφαση βάζει ζωές σε κίνδυνο», σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Ομπάμα: Επίθεση στις βασικές ελευθερίες

Ο πρώην πρόεδρος με τους Δημοκρατικούς Μπάρακ Ομπάμα αναφέρει ότι σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο όχι μόνο αντέστρεψε κεκτημένα 50 ετών, αλλά κατέστησε μια σημαντική προσωπική απόφαση σε αντικείμενο πολιτικής και ιδεολογίας, κάτι που αποτελεί επίθεση στις βασικές ελευθερίες εκατομμυρίων Αμερικανών.