Quantcast

Ο Λουκασένκο φέρεται να αποκαλύπτει τα ρωσικά σχέδια - Τι έδειξε σε χάρτη

Τα σχέδια του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία, φαίνεται ότι αποκάλυψε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Απευθυνόμενος σε αξιωματούχους ασφαλείας, ο Λουκασένκο δείχνει χάρτες όπου φαίνονται τα ρωσικά σχέδια εισβολής και στη Μολδαβία.

Συγκεκριμένα, σε σύντομο βίντεο, που ανήρτησε στο Twitter ο Λευκορώσος δημοσιογράφος Ταντέους Γκιτζάν, ο σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν δείχνει έναν χάρτη της Ουκρανίας, που φαίνεται χωρισμένος σε τέσσερα μέρα. Σύμφωνα με τον Γκιτζάν «δείχνει σαν χάρτης εισβολής». Μιλώντας σε αξιωματούχους ασφαλείας ο Λουκασένκο φαίνεται να δείχνει και σχέδια ρωσικής εισβολής από τη νότια Ουκρανία στη γειτονική Μολδαβία.

Ο χάρτης δείχνει τις ρωσικές γραμμές επίθεσης στην Ουκρανία, κάποιες εκ των οποίων είναι σε εξέλιξη, όπως εκείνη με τα ρωσικά στρατεύματα που κατευθύνονται από τα βόρεια στο Κίεβο και προς τη Χερσώνα από την Κριμαία.

Αλλά δείχνει και άλλες επιθέσεις, που δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί – μία μάλιστα εξ’ αυτών φαίνεται να κατευθύνεται από την Οδησσό προς τη Μολδαβία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει να στείλει δυνάμεις και στη γειτονική χώρα της Ουκρανίας και συγκεκριμένα στην Υπερδνειστερία, μια αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας που τελεί υπό ρωσική κατοχή.