Quantcast

Σπάνε «γόρδιους δεσμούς»

Δυο νέοι ηγέτες, Μπάιντεν και Μακρόν θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Στόχος τους, να μπει ισορροπία στην ποιότητα ζωής, όλων. Και στόχος τους, να κοντύνουν την φρικιαστική ανισότητα πλούτου και φτώχειας.

 -Υπερεπείγον: Να φτιάξουν φιλικό πράσινο κλίμα ομορφιάς και όχι ολέθριων καταστροφών. Κάθαρση θα γίνει και στο ΝΑΤΟ. Δεν αντέχεται ο Τούρκος να είναι και στη Δύση και στο Ισλάμ, διπλός πράκτορας. Δεν συγχωρείται να οπλίζει το μη σύμμαχο εναντίον Αθήνας και Λευκωσίας Αταίριαστη σχέση, Ευρώπης – Γερμανίας. Ανυπόφορη… Ήταν, είναι και θα είναι ο “εαυτούλης Γερμανός”.

Ο αδιόρθωτος αλαζόνας που ονειρεύεται εξουσία. Να είναι αυτός, κουμαντάρχης. Το πρωτείο, απόφασης!.. Η πολιτική του “μούχλα” πνίγει τους συνεταίρους. Πλειοψηφία, οι αντιπαθούντες. Δηλητηριάζει την ενότητα, τα ασημικά αλληλεγγύης της ΕΕ. Αταίριαστη ενότητα. Κυνική. Αντί να ενώνει, διχάζει. Συνήθως προηγείται ο γερμανικός ανυπόφορος εγωισμός. Αντί, να συμβαδίζει με τους εταίρους στρίβει στο δικό της δρόμο. Φίλοι τους, οι μη εταίροι. Που είναι και αντίπαλοι της Ευρώπης… Πουλάει τη συμμαχία στους μη συμμάχους. Σέρνεται, πίσω από τα δικά της συμφέροντα. Εξοπλίζει τον Τούρκο στα χαρτιά σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου. Πλήττει, συμμάχους. Έλληνες και Κυπρίους. Ένας “γόρδιος δεσμός” το Βερολίνο. Ανύπαρκτος συνεταίρος. Είναι οι ίδιοι που οι Σόιμπλε μας κατατσάκισαν με αιμοβόρα μνημόνια. Δική τους, εκδικητική ιδιοκτησία: “Τεμπέληδες και τζίτζικες”, μας έλεγαν… Δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι τρέχει ένα θεαματικό γύρισμα της ιστορίας. Μια απίστευτη αλλαγή. Απροσδόκητη!!! Δυο ηγέτες, Μπάιντεν και Μακρόν σπάνε “γόρδιους δεσμούς” της τρομακτικής ανισότητας. Παγκοσμίως… Πρώτος στόχος και των δύο, τα φιλικά νέα μέτρα να εξευμενίσουν το εξαγριωμένο κλίμα. Να διορθώσουν τη θλιμμένη φύση με τη συμπεριφορά του ανθρώπου. Ο “γόρδιος δεσμός” θα σπάσει και ο πράσινος λουλουδιασμένος πλούτος θα γιορτάσει. Η ομορφιά, θα γυρίσει. Οι θηριώδεις καταστροφές, θα σταματήσουν. Δεύτερος στόχος και των δύο… Η ανατριχιαστική ανισότητα πλούτου και φτώχειας. Στο 80% οι υπερφραγκάτοι. Το 10% οι άφραγκοι. Ο Μπάιντεν, πρώτη φορά ηγέτης της υπερδύναμης είπε στα ίσα: Δεν γίνεται ο πυροσβέστης να φορολογείται με 30% και ο ταξιτζής με 25%. Και οι πάμπλουτοι να δίνουν μερικά δολάρια. Παράδειγμα, τερατώδες ο Τραμπ. Ο δισεκατομμυριούχος. Αποκαλύφθηκε ότι είχε δώσει μόνο 750 δολάρια για φόρο. Θα βραβεύσει το δίδυμο και θα αμείβεται η αξιοσύνη, η δεξιότητα, η ικανότητα. Και όποιοι δουλεύουν σκληρά να πληρώνονται με την αξία τους. Και τον κόπο τους! Τη θηριώδη ανισότητα μόλις η ΝΕΑ ηγεσία τη συμμορφώσει… Θα έχει και καθαρό νερό και ασπιρίνη και επίδεσμο υγιεινό το παιδάκι στην Αφρική! Ηθική και υλική ισορροπία στην κοινωνία δεν είναι μόνο πολιτική. Είναι υποχρέωση δικαιοσύνης… Δεν πάει άλλο. Δεν αντέχεται. Να ακούς ότι 89 άνθρωποι κατέχουν το 99% του παγκόσμιου πλούτου. Τρίτος στόχος η κάθαρση στο ΝΑΤΟ. Δεν γίνεται ο Τούρκος να είναι Δύση και Ισλάμ. Διπλός πράκτορας… Είναι νεκρός εγκέφαλος στο ΝΑΤΟ, όπως το είπε ο Μακρόν. Και προσθέτω… Και η Δύση διαπράττει ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΒΛΑΒΗ που τον ανέχεται.

Πηγή:  nasostsaganelis.gr