Quantcast

Ποιοι εξασφαλίζουν το επίδομα των €800

Aναθεώρηση του κρατικού προϋπολογισμού προωθεί η κυβέρνηση υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων. Τα επιπλέον επιδόματα σε εργαζόμενους και η «μετάθεση» της πληρωμής του Δώρου Πάσχα. Νέες ανακοινώσεις από το οικονομικό επιτελείο.

Σε αναθεώρηση του κρατικού προϋπολογισμού προχωρά το υπουργείο Οικονομικών έχοντας την «κάλυψη» της ευρωζώνης μετά την ακύρωση του στόχου 3,5% του ΑΕΠ για φέτος και την εξαίρεση από το δημοσιονομικό αποτέλεσμα των δαπανών αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό και του μεταναστευτικού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες πρόσθετα μέτρα στήριξης των εργαζομένων με διεύρυνση της περιμέτρου χορήγησης του επιδόματος των 800 ευρώ, διαβεβαίωσε ότι το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο αλλά σε χρόνο που θα προσδιορίσει το οικονομικό επιτελείο και ανέβασε το συνολικό κόστος στα 10 δις ευρώ.

Οι συναρμόδιοι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Βρούτσης και Θεόδωρος Σκυλακάκης αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα ( 10.30 το πρωί) σε περαιτέρω ανακοινώσεις, καθώς εκατομμύρια εργαζόμενοι αγωνιούν για το χρόνο καταβολής του Δώρου Πάσχα, αλλά και αναφορικά με το εάν είναι στη λίστα των δικαιούχων για το ειδικό επίδομα.

Περισσότερα στο Euro2day