Quantcast

Αντίδραση Γεωργιάδη και Σκέρτσου για την αναφορά Τσίπρα σε «τουρκική» μειονότητα της Θράκης - Βίντεο

Την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη και του Άκη Σκέρτσου προκάλεσε η εν τη ρύμη του λόγου αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε «τουρκική» αντί μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε «απίστευτο» το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ονοματίζει ως «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

«Είναι πραγματικά απίστευτο ότι μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος και νυν Αρχηγός της Αξ. Αντιπολιτεύσεως ονοματίζει την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως ''Τουρκική''… αδιόρθωτος», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Σκέρτσος: Δεν ξέρω αν το έκανε από λάθος, μίλησε για τουρκική μειονότητα

Το θέμα σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Ροδόπης και τους μειονοτικούς βουλευτές, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Σήμερα ο κ. Τσίπρας, δεν ξέρω αν το έκανε από λάθος, μίλησε για τουρκική μειονότητα. Πρέπει να μιλήσουν οι δύο υποψήφιοι και να πουν ότι εκπροσωπούν τη μουσουλμανική μειονότητα».

Τότε, ο Απόστολος Μαγγηριάδης σχολίασε: «Εκτιμώ πως μπερδεύτηκε ο κ. Τσίπρας», με τον κ. Σκέρτσο να συμφωνεί.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο Αλέξης Τσίπρας στο επίμαχο απόσπασμα ακούγεται να λέει «τουρκική μειονότητα» αν και δύο φορές νωρίτερα είχε μιλήσει για μουσουλμανική μειονότητα. 

Αργά το βράδυ, στην πλήρη απομαγνητοφώνηση που έστειλε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πάντως η φράση είχε διορθωθεί: «Κι όταν η κ. Μπακογιάννη, η οποία ανέβηκε στη Θράκη για να εκβιάσει την μουσουλμανική μειονότητα για να αλλάξει στάση και ψήφο...».