Quantcast

Ελένη Μακρή-Θεοδώρου: Ποια είναι η αντικαταστάτρια του Θέμη Χειμάρα

Το προφίλ της νέας βουλεύτριας.

Τη θέση του Θέμη Χειμάρα, ο οποίος παραιτήθηκε από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, καταλαμβάνει ως πρώτη επιλαχούσα στον νομό Φθιώτιδας, Ελένη Μακρή Θεοδώρου.

Σημειώνεται πως ο κ. Χειμάρας υπέβαλε την παραίτησή του όχι μόνο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και από το βουλευτικό αξίωμα, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. 

Υπενθυμίζεται πως δημοσίευμα της εφημερίδας Documento ανέφερε ότι η επιχείρηση τού βουλευτή ανέλαβε δουλειές τουλάχιστον 400.000 ευρώ από το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

«Όταν εξελέγην Βουλευτής το 2019, δεν γνώριζα πως θα πρέπει να αλλάξω κάτι σε σχέση με την επιχείρησή μου. Επέλεξα να συνεχίζω στο δρόμο της ορθόδοξης επιχειρηματικότητας», είχε απαντήσει μετά το δημοσίευμα ο βουλευτής. 

Ποια είναι η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου 

Η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου γεννήθηκε στη Λαμία.

Σπούδασε παιδαγωγικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Παρακολούθησε το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και Δια Βίου Μάθηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρέλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα (PhD) στην Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης.

Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία της Βοιωτίας και Φθιώτιδας, ως Διευθύντρια σχολικής μονάδας και για δύο χρόνια άσκησε καθήκοντα προϊσταμένης στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας.

Μιλά Γαλλικά και Αγγλικά.