Quantcast

Ερντογάν σε παράκρουση - Γιατί ο Τούρκος Πρόεδρος ανεβάζει το θερμόμετρο σε Αιγαίο και αν. Μεσόγειο

Σε επαγρύπνηση Αθήνα και Λευκωσία για τις έρευνες που θα ξεκινήσει το πλωτό γεωτρύπανο «Abdul Hamid Khan» στις 9 Αυγούστου. Εμπειροι διπλωμάτες και αναλυτές εκτιμούν ότι ο γιαλαντζί σουλτάνος θα κλιμακώσει την επιθετικότητά του μέχρι τις τουρκικές εκλογές. Οι συμμαχίες που χτίζει το ελληνοαμερικανικό λόμπι στις ΗΠΑ και τα επόμενα βήματα μετά το «μπλόκο» στην αγορά των F-16 από την Τουρκία. Γράφουν στη Realnews: Κ. Φίλης, Αθ. Δρούγος, Σ. Καλεντερίδης, Κ. Υφαντής.

Κόκκινο συναγερμό στην Αθήνα προκαλούν ο νέος κύκλος ακραίας ρητορικής που ανοίγει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η επιστροφή στις προκλήσεις και η έξοδος του τουρκικού γεωτρύπανου στα νερά του Αιγαίου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε, μέσα από τη συνέντευξή του στο CNN, να στείλει μήνυμα στον Τούρκο Πρόεδρο ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα υπερασπιστεί με αδιαπραγμάτευτο τρόπο την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, προτείνοντάς του, μάλιστα, να επικεντρωθεί στην αναζωογόνηση της τουρκικής οικονομίας παρά να προσπαθεί να επαναφέρει στο προσκήνιο νεοοθωμανικές φαντασιώσεις. Την κλιμάκωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας και τις επιδιώξεις πίσω από τις ακραίες προκλήσεις του Ερντογάν σχολιάζουν διεθνολόγοι και αναλυτές στη Realnews. Οι Αθανάσιος Δρούγος, Σάββας Καλεντερίδης και Κωνσταντίνος Υφαντής καταγράφουν τις αφορμές πίσω από τις παραληρηματικές κινήσεις του Τούρκου Προέδρου και επισημαίνουν ποιες πρέπει να είναι οι ελληνικές θέσεις απέναντι σε αυτές.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Κωνσταντίνος Φίλης: Η ελληνική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία

Το σχέδιο της Αθήνας για τις τουρκικές προκλήσεις

Για «σκληρό ροκ» από την πλευρά του Ερντογάν στο επόμενο εννιάμηνο ετοιμάζεται η ελληνική κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να χτίζει συμμαχίες, να ξεδιπλώνει διπλωματικές πρωτοβουλίες και να ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία της χώρας.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

«Εδώ οι Τούρκοι χάνουν»

Η αναβάθμιση του ελληνοαμερικανικού λόμπι σε φιλελληνικό συνασπισμό και οι «μάχες» στους διαδρόμους της Ουάσιγκτον. Τι δηλώνουν οι επικεφαλής της ελληνικής ομογένειας των ΗΠΑ.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Η αχίλλειος πτέρνα του «σουλτάνου»

Τρεις στους τέσσερις πολίτες της Τουρκίας αδιαφορούν για το αφήγημα ισχύος που παρουσιάζει ο Ερντογάν, καθώς διαπιστώνουν ότι οι συνθήκες της ζωής τους έχουν επιδεινωθεί.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews