Quantcast

Ερχονται οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

Μετά τις διευκολύνσεις και τα προνόμια που δόθηκαν στους εμβολιασμένους, η κυβέρνηση προχωρά σιγά σιγά και στο επόμενο βήμα, που αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, σε μια προσπάθεια να χτιστεί πιο γρήγορα το τείχος ανοσίας μετά και την εμφάνιση της μετάλλαξης «Δέλτα».

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων έχει στόχο αφενός να προστατέψει τους ίδιους τους εργαζομένους αλλά και τους πολίτες που έρχονται σε επαφή μαζί τους καθημερινά και αφετέρου να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, αφού είναι το μόνο όπλο απέναντι στον κορωνοϊό.

Στο μεταξύ μπροστά σε ένα νέο σπιράλ αβεβαιότητας βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς η μετάλλαξη «Δέλτα» του κορωνοϊού και οι παρενέργειές της απειλούν να θέσουν εμπόδια στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην επιστροφή σε δυναμική ανάκαμψη, τη στιγμή που η χώρα έχει μπει σε τροχιά ολικής επαναφοράς. Κυβερνητικά στελέχη που παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις απεύχονται ένα τέταρτο επιδημικό κύμα και επενδύουν στην αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων, ώστε να δημιουργηθεί τείχος ανοσίας. «Είτε μαζικοί εμβολιασμοί είτε τέταρτο κύμα από το φθινόπωρο, που θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας», είναι το μήνυμα που εκπέμπουν, επισημαίνοντας ότι δεν είναι υπάρχει κανένα plan b για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews