Quantcast

Πλεύρης: Ο Γιαννάκος θα λογοδοτήσει και θα ζητήσει συγγνώμη

Αναφορά στον εισαγγελέα κατέθεσε ο υπουργός Υγείας.

Την κατάθεση αναφοράς αξιόποινων πράξεων στον εισαγγελέα μετά από τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ M.Γιαννάκου στο Kontra Channel και στην εκπομπή «Kontra 24» που παρουσιάζει η Αναστασία Γιάμαλη και ο Σπύρος Σουρμελίδης, πως κρατούνται κλίνες ΜΕΘ για VIP ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Είμαι οργισμένος. Να μας κάνετε όση κριτική θέλετε για το αν έχουμε ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όμως η καταγγελία Γιαννάκου είναι προσβλητική. Χαρακτηρίζει εγκληματία τον Υπουργό, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και το ΕΚΑΒ» είπε ο κ. Πλεύρης λέγοντας ότι η διαχείριση των ΜΕΘ γίνεται από ειδική και διαφανή πλατφόρμα.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι κατέθεσε αναφορά αξιόποινων πράξεων στον εισαγγελέα ενώ στη δευτερολογία του ήταν ξεκάθαρος: «Εγώ δεν λέω όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα. Πήγα εγώ στον εισαγγελέα και να πάει τώρα ο κ. Γιαννάκος να τα αποδείξει. Στο τέλος ο κ. Γιαννάκος θα ζητήσει συγγνώμη από όλους. Θα λογοδοτήσει» είπε. 

Όσον αφορά στο κομμάτι της τροπολογίας για το επίδομα σε υγειονομικούς ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να το λάβουν όσοι βρίσκονται σε αναστολή ακόμα κι αν είχαν παράσχει τις εργασίες τους κατά το 2021. Αντιθέτως αναλογικό του χρόνου εργασίας τους επίδομα θα λάβουν όσοι άρουν την αναστολή με εμβολιασμό. 

Ολόκληρη η αναφορά Πλεύρη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου