Quantcast

Qatargate-Δημητρακόπουλος: Η Μαγδαλένα Καϊλή ουδέποτε ζήτησε διαγραφή από το Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ

Σε διάψευση του δημοσιεύματος του Politico στο οποίο αναφέρεται ότι, η Μαγδαλένα Καϊλή ζήτησε τη διαγραφή της από το Μητρώο Διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχώρησε μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η αδερφή της Εύας Καϊλή.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, η οργάνωση της Μαγδαλένας Καϊλή δεν είχε λάβει ποτέ χρηματοδότηση και για τον λόγο αυτό είχε διαγραφεί ήδη από το Μητρώο Διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανακοίνωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

«Σε συνέχεια του ανακριβούς δημοσιεύματος του διεθνούς ενημερωτικού website Politico, σχετικά με την δραστηριότητα του Ευρωπαϊκού Νομικού Παρατηρητηρίου για τις Νέες Τεχνολογίες-European Law Observatory on New Technologies – ELONTech, διευκρινίζεται ότι:

-Το ELONTech συνιστά μια ελεύθερη μη-κερδοσκοπική, μη-πολιτική πρωτοβουλία επιστημόνων και επαγγελματιών από τον χώρο του Δικαίου και της Τεχνολογίας, η οποία από το 2018 χωρίς νομική προσωπικότητα ή τραπεζικό λογαριασμό, προσφέρει δυνατότητα ενημέρωσης  για ζητήματα όπως ψηφιακή ταυτότητα, Δίκαιο και Τεχνητή Νοημοσύνη, Ψηφιακή Φορολόγηση, Έξυπνα Συμβόλαια , τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Metaverse , κα. Στην ομάδα του ELONTech συμμετείχαν προσωπικότητες διεθνούς κύρους , που εθελοντικά αφιέρωναν τον χρόνο τους, όποτε υπήρχε σχετική πρόσκληση.

-Το ELONTech  δεν είναι ΜΚΟ.

-Στις -κυρίως- διαδικτυακές εκδηλώσεις που είχε διοργανώσει, παρακολούθησαν και συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 εγγεγραμμένοι. Ενώ στο πέρας του χρόνου φιλοξενήθηκαν περισσότεροι από 100 ομιλητές-ειδικοί και κορυφαίοι στοχαστές, οι οποίοι εθελοντικά μοιράστηκαν τις γνώσεις τους με το κοινό του ELONTech. Επίσης συμμετείχαν δεκάδες πολιτικοί και πολιτικά στελέχη κρατών και φορέων εντός και εκτός ΕΕ.

-Το ELONTech ουδέποτε ζήτησε χρήματα από τους συμμετέχοντες στις ημερίδες και τα σεμινάρια που διοργάνωνε.

-Το ELONTech ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ.

-Η Κομισιόν έχει επιβεβαιώσει πως το ELONTech ουδέποτε έλαβε χρηματοδότηση για καμία δραστηριότητά του και πως δεν έχει προσφέρει ποτέ υπηρεσίες στο EU Blockchain Observatory.

-Το ίδιο το EU Transparency Registry-ο επίσημος θεσμικός φορέας της ΕΕ- διαπιστώνοντας ότι το ELONTech είναι ανενεργής εγγραφή, το διέγραψε από Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ. Είναι ανακριβές ότι η διαγραφή έγινε με πρωτοβουλία της Μ. Καϊλή, ή ότι ζήτησε την διαγραφή, καθώς δεν γνώριζε για την συγκεκριμένη καταχώρηση ότι υπήρχε.

-Ο ιστότοπος lobbyfacts.eu ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τον ευρωπαϊκό θεσμό διαφάνειας, συνεχίζει αδικαιολόγητα να περιλαμβάνει στις λίστες της το ELONTech , παρόλο που η αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία το έχει διαγράψει, παραπλανώντας έτσι την κοινή γνώμη ότι το ELONTech προσφέρει υπηρεσίες λομπινγκ, πράγμα αναληθές».

Δείτε το βίντεο: