Quantcast

ΣΥΡΙΖΑ για Εργατική Πρωτομαγιά: «Οι εργαζόμενοι πρέπει ενωμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους»

Με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Εργάτη μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τίμησε την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, τηρώντας τους κανόνες αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο συντονιστής της ΝΕ Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης, ενώ, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου και Γιάννης Αμανατίδης, αλλά και ο πρώην βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

«Ο φετινός γιορτασμός, γίνεται μέσα σε παράξενες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού» σημειώνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και προσθέτει: «Η εργατική τάξη στη χώρα μας δοκιμάζεται σκληρά καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιώντας τις επιθυμίες του ΣΕΒ, ξηλώνει όλες τις κατακτήσεις που απέμειναν, κατακτήθηκαν ή αποκαταστάθηκαν μέσα στις μνημονιακές συνθήκες. Για τον λόγο αυτό, οι εργαζόμενοι πρέπει ενωμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους να αγωνιστούν και να μην επιτρέψουν επιστροφή στην εργασιακό μεσαίωνα».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ τίμησε την παγκόσμια ημέρα της Εργατικής Τάξης με συμβολικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, τηρώντας όλους τους κανόνες προστασίας από την πανδημία.