Λενιώ, βάλε το «Τρίτο στεφάνι»

Μπορεί ως Λενιώ στις σαρωτικές «Aγριες μέλισσες» να είναι πολύπαθη η εξαιρετική Μαρία Κίτσου (από φυλακή πέρασε, γάμοι διαλύθηκαν, μίσος εισπράττει από παντού, άντρας δεν στεριώνει πλάι της και έχει και τα μαλλιοτραβήγματα με τις αδελφές της), στο θέατρο, όμως ετοιμάζεται να βάλει... «Τρίτο Στεφάνι»! Για την ώρα... τα σπάει στο «Μακμπέθ» του Εθνικού Θεάτρου που ανέβασε ο Δημήτρης Λιγνάδης, αλλά έρχεται ένα ακόμα γερό «στοίχημα», που τη θέλει πρωταγωνίστρια στο «Παλλάς», πλάι στην εξαιρετική Μαρία Καβογιάννη.

Σφάχτηκαν στην ποδιά της, μαθαίνω, για να την κλείσουν για του χρόνου πολλοί τοπ παραγωγοί, αλλά εκείνη επέλεξε να... χτυπήσει «Παλλάς» και «Τρίτο Στεφάνι», με τις πανίσχυρες Θεατρικές Σκηνές και με σκηνοθέτη τον εξαίρετο Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Τα «όχι» ήταν δεκάδες, μα πώς να πει «όχι» σε Ταχτσή και «Παλλάς» και δη με τη σαρωτική Καβογιάννη πλάι της; Πάμε να σας τα πω όλα για το ταλαντούχο αυτό πλάσμα, που, ενώ είχε κερδίσει «νίκες» και βραβεία για θεατρικές επιδόσεις της, είδε τις μετοχές της να πιάνουν κόκκινο με τις «Αγριες μέλισσες». Και να ο θόρυβος, και να τα εξώφυλλα, και να όλοι οι προβολείς πάνω της, αλλά η Μαρία... στο ύψος της. Διόλου δεν... καβάλησε καλάμι και συνέχεια τρέχει τον τρελό μαραθώνιο από «Μακμπέθ» σε «Μέλισσες».

Πληροφορίες μου λένε πως έχει χτυπήσει... κόκκινο από κούραση, αλλά συνεχίζει γερά και δυναμικά! Κάνει καθημερινά εντατικά γυρίσματα για τις «Μέλισσες», παίζει στον «Μακμπέθ», που μετά το Εθνικό Θέατρο θα μετακομίσει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, και δεν θα ησυχάσει ούτε το καλοκαίρι. Οι ίδιες πληροφορίες μου λένε πως ναυάγησε η «Μήδεια» που θα περιόδευε ανά την Ελλάδα με την ίδια στον ομώνυμο ρόλο, γεγονός που της δίνει μια ανάσα, αλλά με τη δεύτερη σεζόν των «Αγριων μελισσών» δεν θα είναι μεγάλη αυτή η ανάσα. Ολα σας τα λέω, όλα!

Και έχω κι άλλες ειδήσεις! Γύρω στα μέσα Αυγούστου θα ξεκινήσει πρόβες για το άκρως απαιτητικό «Τρίτο Στεφάνι», που, όπως πρώτος έγραψα, ετοιμάζουν με μεράκι για το «Παλλάς» οι Θεατρικές Σκηνές σε σκηνοθεσία Κ. Μαρκουλάκη, με την υπέροχη Μαρία Καβογιάννη στον ρόλο της Εκάβης. Οχι, η είδηση ότι θα υποδυθεί τη Νίνα δεν βγήκε από μένα, αλλά από το «Πρωινό» - να τα λέμε αυτά! Τον καιρό αυτό φτιάχνεται το παζλ της διανομής και έρχονται δυνατοί... άσοι, λέει! Αλλά το σίγουρο είναι πως τον Αύγουστο θα αρχίσει πρόβες και πως η πρεμιέρα της υπερπαραγωγής θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου.

Κατά τα άλλα, η ξεχωριστή Μαρία Κίτσου κρατά χαμηλούς τόνους, χωρίς να... πουλάει την προσωπική της ζωή. Σιγήν ιχθύος τήρησε για τη σχέση που είχε και για τον χωρισμό της - και έτσι θα συνεχίσει να κινείται. Γιατί εδώ που έφτασε το πέτυχε με πολύ σκληρή δουλειά και μόνο μέσα από αυτή, χωρίς ποτέ να χρειαστεί τεχνάσματα και τρικ.