Η σόουμπιζ... σοσιαλιάζεται

ΠΑΛΙΑ είχαμε το Λιάζομαι! Κάθομαι κάτω από τον ήλιο - λιάζομαι. Οπως είχαμε και το περίφημο παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι «Ενας αετός καθότανε, καθόταν και λιαζότανε». Τώρα πια, πριν από το λιάζομαι, μπαίνει το σόσιαλ και γίνεται… σοσιαλιάζομαι! Που τι σημαίνει αυτό; Οτι κάτω απ’ τον ήλιο, αντί να δω τον ουρανό, αντί να κλείσω τα μάτια και να χαλαρώσω, αντί να ησυχάσω, ρημαδομπαίνω στα social media -εξ ου και το πρώτο συνθετικό του... σοσιαΛιάζομαι!- και περνάω ώρες εκεί. Και βάζω εμένα μπροστά, για να μη σας... ξεμπροστιάσω που κι εσείς το ίδιο κάνετε. Σας ξέρω, δεν σας ξέρω;

ΜΕΤΑ από αυτόν τον... πρόλογο-μονόλογο, έρχομαι και μπαίνω στην ουσία τούτου του editorial, που τονίζει εκ νέου την τρελή μανία της σόουμπιζ να μην ξεκολλάει από τα social media και να μας ενημερώνει μέσω αυτών για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κάνει από το άγριο χάραμα έως τα βαθιά μεσάνυχτα. «Ξύπνησα άβαφη», «με το παιδί μου στον πάγκο της κουζίνας τρώμε το... τάδε προϊόν», «λιώνω στον ιδρώτα στο gym και μετά πίνω το... τάδε δροσιστικό, που είναι μοναδικό», «τώρα βουτάω στην πισίνα φορώντας το... τάδε αντιηλιακό, που βγήκε μόλις στην αγορά», «τώρα πίνω το... τάδε απεριτίφ στο αίθριο του... τάδε ξενοδοχείου, που ανάλογο δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο». Να πάρω μια ανάσα και συνεχίζω χωρίς να υπερβάλλω διόλου.

ΜΑΣΤΙΓΑ μεγάλη το… σοσιαλιάζομαι, που κλίνεται σε όλους τους χρόνους, βεβαίως βεβαίως! Και καλά να το κάνω, καλά να το κάνετε κι εσείς, κι ας φάμε το κεφάλι μας. Αλλά έχουμε να ζήσουμε το… σκηνικό όλης της σόουμπιζ, που χορεύει και σοσιαλιάζεται κατ’ εξακολούθηση. Εχω φτάσει σε σημείο να θέλω να διαγράψω τους λογαριασμούς μου σε Facebook, Ιnstagram και Τwitter γιατί δεν αντέχω αυτό το overdose ανάλογων αναρτήσεων, ούτε την αμετροέπεια των «επωνύμων» που, στον βωμό των περισσότερων κλικ και εσόδων από τη διαφήμιση που κάνουν για… να τα πάρουν, «θυσιάζουν» έρωτες, οικογένειες, παιδιά κ.λπ.

ΖΟΥΝ εγκλωβισμένοι στα social - ανάσα δεν παίρνουν. Από νωρίς το πρωί παίρνοντας πόζες στο κρεβάτι μέχρι αργά τη νύχτα. Αφήστε που έχουν πάρει φόρα και μας αναγγέλλουν από εκεί έρωτες, πάθη, γάμους, παιδιά, χωρισμούς κ.λπ. OΚ, να το δεχτώ, αν γίνεται με μέτρο, γιατί έχει γίνει κι αυτό κομμάτι της δουλειάς τους. Αλλά οι περισσότεροι έχουν ξεφύγει σε έναν δρόμο χωρίς γυρισμό. Δεν ζουν και «ανεβάζουν» φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Ζουν γι’ αυτά κι αυτή είναι μια μεγάλη παγίδα. Που ομολογώ πως πέφτουν και πολλοί - εκτός σόουμπιζ. Γιατί, σου λέει, αφού το κάνει η τάδε παρουσιάστρια, η τάδε τραγουδίστρια, η τάδε ηθοποιός, πρέπει να το κάνω κι εγώ. Κρατήστε τις ζωές σας για εσάς και αφήστε αυτό το «εργάκι» των social… Προσέχετε για να έχετε, θέλω να πω. Χαιρετώ.