Θα γίνει... του τρέιλερ!

Πρεμιέρες έρχονται, πρεμιέρες... μαγειρεύονται και, όπως γίνεται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, πέφτουν βροχή και τα τρέιλερ νέων σειρών, εκπομπών κ.λπ. Είδα διάφορα από αυτά και έχω να καταθέσω πως, πέρα από αυτά των σειρών «Λόγω τιμής» και «Αγριες μέλισσες» που βρήκα καλαίσθητα, όλα τα άλλα με άφησαν παγερά αδιάφορο! Τόσο ανέμπνευστα τα περισσότερα και τόσο «παλιακά» κάποια άλλα.

Παρουσιάστριες σε τόσο... κοντινά που ζαλίζεσαι, πάνελ σε γύρω-γύρω όλοι στη μέση ο Μανώλης κατάσταση, γραφικά της περασμένης δεκαετίας. Ολα φτιαγμένα στο πόδι. Ολα στο ίδιο καλούπι, να σας το γράψω κι αλλιώς. Και να πω ότι δεν υπήρχε χρόνος; Υπήρχε, αλλά προφανώς απολάμβαναν τις διακοπές διαρκείας τους και έπειτα... έτρεξαν!

Νεύρα-νεύρα με το καλημέρα, θα πείτε και θα σας απαντήσω πως, ναι, νευριάζω που βλέπω μια από τα ίδια, που πλασάρονται ως νέα κάτι... ξαναζεσταμένα εντελώς άνοστα «φαγητά» και που κανείς δεν την ψάχνει λίγο παραπάνω μήπως και κεντρίσει το ενδιαφέρον μας και κάνει τη διαφορά... Κάτι έκαναν Μακρυπούλια-Μπεκατώρου που «έπαιξαν» σε τρέιλερ με τα τηλεπαιχνίδια τους, αλλά φτάνει; Δεν φτάνει! Ο συμπαθής κατά τα άλλα Φερεντίνος με... ζάλισε με το... πάνω-κάτω στην πολυκατοικία, ενώ ο Νίκος (Μουτσινάς) της σιωπής, σε τρέιλερ που δεν μιλά, δεν με τρέλανε. Θέλω κάτι σούπερ! Αφήστε πια που δεν έχουν σταματημό τα τρέιλερ αυτά. Ανά πέντε λεπτά πέφτουν ξανά και ξανά, σε βαθμό που παθαίνεις overdose! Να πω να γίνονταν διαφορετικά τρέιλερ, όπως έγινε με το «Λόγω τιμής», ΟΚ, αλλά δεν γίνονται. Βλέπουμε το ίδιο και το ίδιο μέχρι να κλείσουμε την τηλεόραση. Εγώ το κάνω! Και θα το κάνω ξανά και ξανά. Ειλικρινά! Αν από την αρχή της σεζόν μας κάνουν τα νεύρα... ζελέ, δεν θα την παλέψουμε. Καθόλου!

Από την άλλη, έχουμε αυτή τη μόδα των σίκουελ! OΚ, και το «Λόγω τιμής» μου αρέσει που γυρίζει και το «Κόκκινο δωμάτιο» με τον καινούργιο τίτλο «Room service... πλιζ» και το «Καφέ της Χαράς» και η «Πολυκατοικία». Αλλά κανένα... παιχνίδι να μας «κλέψει» λίγο; Τον τίτλο «Θα γίνει της... Πολυκατοικίας» τον βρήκα κάκιστο κι ας εκτιμώ πολύ τον Βασίλη Θωμόπουλο και τους ηθοποιούς του. Μα... «Θα γίνει της Πολυκατοικίας», βασισμένο στο «θα γίνει της... τάδε», που δεν κάνει να γράψω γιατί θα κοπεί; Ειλικρινά χαλάστηκα! Ηθελα ο Θωμόπουλος του θεϊκού «Πενήντα-πενήντα» να ψαχτεί με τους συνεργάτες του και να βρουν κάτι πρωτότυπο για τη σειρά που ξέρει να κρατά καλή συντροφιά στο κοινό.

Με γκρίνια ξεκινάς τη σεζόν, θα μου πείτε. Δεν θέλω καθόλου να γκρινιάζω, πιστέψτε με, αλλά τι να κάνω που με το... καλημέρα πέφτω πάνω σε πρόχειρα τρέιλερ και σε τίτλους τύπου «Θα γίνει της Πολυκατοικίας»; Οχι, πείτε μου, φταίω; Το καλό να λέγεται και το κακό επίσης. Μήπως και έρθουν προσεχώς τα καλύτερα. Καλή σεζόν, βρε...