Quantcast

Το ποντίκι που βρυχάται... αλά τούρκα!

Για αύριο έχει προγραμματιστεί να γίνει η «δίκη» του νεοεκλεγέντος δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και του στενού συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση. Αύριο επίσης η Ελλάδα θα θέσει το θέμα της σύλληψής τους στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και επειδή ο Ελληνας υπουργός (αύριο επίσης) θα συμμετάσχει και σε γεύμα με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, θα έχει την ευκαιρία «να πει δυο κουβέντες» και με την ομόλογό του της Αλβανίας.

- Να του εξηγήσει, δηλαδή, σε ποια ευνομούμενη δημοκρατική χώρα συλλαμβάνεις έναν υποψήφιο δήμαρχο 48 ώρες πριν από τις εκλογές με αίολες κατηγορίες!

- Να του εξηγήσει σε ποια ευνομούμενη δημοκρατική χώρα κρατείται ένας δήμαρχος, αφού έχει εκλεγεί!

- Να του εξηγήσει γιατί οι αλβανικές Αρχές θεωρούν «επικίνδυνους» τους δύο Ελληνες ομογενείς και παρατείνουν την κράτησή τους! Με τον έναν μάλιστα, τον Π. Κοκαβέση, να νοσηλεύεται φρουρούμενος.  

- Να του εξηγήσει, ακόμα, γιατί, αμέσως μετά τη σύλληψη των δύο Βορειοηπειρωτών, κλιμάκια της αλβανικής πολεοδομίας πήγαν (τελείως συμπτωματικά, φαντάζομαι) να γκρεμίσουν ακίνητη περιουσία Ελλήνων ομογενών!

Είναι σίγουρο ότι η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας θα ψελλίσει τους ίδιους ισχυρισμούς με αυτούς που έχει ήδη πει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, περί αποφάσεων της «ανεξάρτητης αλβανικής δικαιοσύνης».

Τι δεν θα πει η Αλβανίδα υπουργός στον Νίκο Δένδια;

- Δεν θα του πει ότι στη Χειμάρρα τα συμφέροντα για τον Ράμα και κάποιους φίλους του είναι τεράστια!

- Δεν θα του πει ότι η Χειμάρρα έχει μετατραπεί για τον Ράμα  και κάποιους φίλους του σε «πλυντήριο» ξεπλύματος μαύρου χρήματος!

- Δεν θα του πει ότι η εκλογή του Φρ. Μπελέρη θα χάλαγε τα σχέδια του Ράμα και των φίλων του στην περιοχή και δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν το «πλυντήριό» τους!

- Δεν θα του πει ότι η δίωξη κατά των Φρ. Μπελέρη και Π. Κοκαβέση, αλλά και των άλλων ομογενών γίνεται για να ξεριζώσουν την ελληνική ομογένεια από τις πατρογονικές τους εστίες, μια επιχείρηση που έχει αρχίσει από την εποχή του Εμβέρ Χότζα, την οποία συνεχίζει με πρωτοφανή ένταση ο «σοσιαλιστής» Ράμα!

- Δεν θα του πει ότι ο Ράμα είναι η μαριονέτα του Ερντογάν στα βορειοδυτικά σύνορα της πατρίδας μας! Οτι με εντολή του Τούρκου Προέδρου το 2009 ο Ράμα, ως επικεφαλής του τότε αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος, κατήγγειλε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας του τη συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ, που είχαν υπογράψει ο τότε πρωθυπουργός Σάλι Μπερίσα και ο Κώστας Καραμανλής!

- Δεν θα του πει ότι η καταπίεση και οι διώξεις που υφίστανται τα τελευταία δέκα χρόνια -και όχι μόνο- της διακυβέρνησης της χώρας από τον Ράμα είναι αποτέλεσμα της βαθιάς διείσδυσης της Τουρκίας στην Αλβανία, που έχει ως στόχο την ένταξη των Τιράνων στα αναθεωρητικά νεο-οθωμανικά σχέδια του Ερντογάν!

Ενας σχεδιασμός, που οι ρίζες του κρατούν από το 1923, με τη μυστική συμφωνία μεταξύ της τότε αλβανικής κυβέρνησης και της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας. Μια συμφωνία που για πρώτη φορά ήρθε στο φως της δημοσιότητας με το βιβλίο του πρώην υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου «Οικουμενικός Ελληνισμός και αλβανικός εθνικισμός»!

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ σε άρθρο του για την τουρκική διείσδυση στην Αλβανία.

Γράφει χαρακτηριστικά ότι «δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να θεωρηθεί σήμερα ότι η Αλβανία τείνει να γίνει η 82η νομαρχία της νεο-οθωμανικής Τουρκίας, της οποίας η επιρροή στα εσωτερικά της αλβανικής κοινωνίας τείνει να γίνει εφάμιλλη με εκείνη που είχε επί οθωμανικής εποχής για 400 χρόνια, όπως δυσάρεστα διαπιστώνουν δημοσίως διάφοροι διανοούμενοι της χώρας, καθώς και έμπειροι Αλβανοί πολιτικοί».

Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι τι θα ψελλίσει η Αλβανίδα υπουργός Εξωτερικών στον Ελληνα ομόλογό της και τι θα της ΠΟΥΜΕ εμείς, αλλά τι θα ΚΑΝΟΥΜΕ απέναντι στον αλά τούρκα αλβανικό εθνικισμό, που έχει βάλει σκοπό να εξοντώσει την ελληνική ομογένεια από τις πατρογονικές της ρίζες στην Βόρεια Ηπειρο!

Είναι λάθος το γεγονός ότι έχουμε εστιάσει ΜΟΝΟ στον τουρκικό κίνδυνο στο Αιγαίο και την Κύπρο και έχουμε εφησυχάσει με το «ποντίκι που βρυχάται αλά τούρκα» -τον Ράμα- στα βορειοδυτικά σύνορά μας!