Quantcast

To 2024 είναι έτος Ευρωεκλογών. Οι ακροατές του realfm97.8 ρωτούν για τη δράση και το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα μεγάλα ζητήματα της εποχής και της καθημερινότητας. Tο realeurope απαντά!

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Κλιματική αλλαγή, περιβάλλον και υγεία στο επίκεντρο των συζητήσεων (audio)

Η υγεία και η κλιματική αλλαγή βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων της τρίτης ομάδας Ευρωπαίων πολιτών που πραγματοποιήθηκαν  αρχές Οκτωβρίου στο Στρασβούργο.

200 πολίτες συναντήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο σαββατοκύριακο για να πάρουν μέρος σε συζητήσεις που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση της μελλοντικής πολιτικής της ΕΕ, στα πλαίσια της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

"Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό ζήτημα, επειδή η κλιματική αλλαγή θα μας επηρεάσει όλους, ειδικά τη γενιά μας. Πρέπει να την καταπολεμήσουμε, κι αυτό είναι δυνατό μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας ως Ευρώπη", είπε ο νεαρός Λαρς, ένας πολίτης από τη Γερμανία.

Πολλοί εξέφρασαν ανησυχία για τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές στην Ευρώπη και την όλο και συχνότερη εκδήλωση τέτοιων επεισοδίων, τα οποία απέδωσαν στην κλιματική αλλαγή.

Η ΕΕ οφείλει να εκπαιδεύσει τους πολίτες της ώστε να υιοθετήσουν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής και να συνεχίσει να προωθεί μέσα μεταφοράς φιλικότερα προς το περιβάλλον καθώς και τη χρήση βιώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν τη διασύνδεση μεταξύ ενός υγιούς περιβάλλοντος και της υγείας των ανθρώπων. Τα μέλη της ομάδας, ζήτησαν επίσης να διασφαλιστεί η ίση πρόσβαση στην υγειονομική φροντίδα για όλους τους Ευρωπαίους.