Quantcast

To 2024 είναι έτος Ευρωεκλογών. Οι ακροατές του realfm97.8 ρωτούν για τη δράση και το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα μεγάλα ζητήματα της εποχής και της καθημερινότητας. Tο realeurope απαντά!

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Βραβείο Daphne Caruana Galizia

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 3 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, κήρυξε επίσημα την έναρξη της φετινής διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων για το Βραβείο Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίσια.

Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο για εξαιρετικά δημοσιεύματα που προωθούν ή υπερασπίζονται τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της ΕΕ, όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα δήλωσε σχετικά: «Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανανεώνει τη δέσμευσή του για την προάσπιση της ελευθερίας των ΜΜΕ και του Τύπου, αποτίοντας φόρο τιμής στην ατρόμητη δημοσιογράφο Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίσια. Η Ντάφνε μπορεί να δολοφονήθηκε, αλλά το πνεύμα της παραμένει ζωντανό».

Το βραβείο είναι ανοιχτό σε επαγγελματίες δημοσιογράφους, είτε ατομικά είτε ομαδικά, από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Δεκτές γίνονται δημοσιογραφικές δουλειές που έχουν δημοσιευτεί ή μεταδοθεί σε μέσα ενημέρωσης με έδρα σε οποιοδήποτε από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ.