Quantcast

Καρδιακή προσβολή και καρδιακή ανακοπή: Ποια είναι η διαφορά; Τα συμπτώματα που θα σας ειδοποιήσουν

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου. Περίπου οι μισοί από τους άνδρες και το ένα τρίτο των γυναικών μέσης ηλικίας παρουσιάζουν κάποιο απ’ αυτά τα νοσήματα. Ακούμε, δε, συχνά για καρδιακή προσβολή και καρδιακή ανακοπή. Ποια είναι η διαφορά τους; Πότε πρέπει να ανησυχήσετε και τι να κάνετε;

Τα δύο αυτά καρδιολογικά προβλήματα συγχέονται μεταξύ τους, αλλά πρόκειται για δύο διαφορετικά περιστατικά υγείας. Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα προβλήματα αυτά και τι πρέπει να κάνετε αν υποψιάζεστε ότι κάποιος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο.

Μια καρδιακή προσβολή συμβαίνει όταν η ροή του αίματος προς την καρδιά ξαφνικά ελαττώνεται ή σταματά τελείως και η καρδιά δεν μπορεί να πάρει το οξυγόνο που χρειάζεται. Αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, ο μυς της καρδιάς σταματά να συστέλλεται και αρχίζει προοδευτικά με την πάροδο του χρόνου, να νεκρώνεται. Η καρδιακή ανακοπή είναι όταν η καρδιά σταματά ξαφνικά να αντλεί, στερώντας από το σώμα και τον εγκέφαλο, αίμα πλούσιο σε οξυγόνο.

Διαβάστε το δημοσίευμα στο oloygeia.gr