Η εταιρεία του σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, Virgin Galactic στέλνει αυτήν την ώρα τον πρώτο της επιβάτη που πληρώνει στο διάστημα, φέρνοντας τέλος σε μια αναμονή σχεδόν δύο δεκαετιών.
Η αποστολή «Galactic 02» στέλνει ένα εξαμελές πλήρωμα σε τροχιά – συμπεριλαμβανομένων τριών τουριστών – στο διαστημικό αεροπλάνο VSS Unity όταν εκτοξευθεί αργότερα από το Νέο Μεξικό.
Οι επιβαίνοντες
Οι τουρίστες είναι ο συνταξιούχος Βρετανός Ολυμπιονίκης Jon Goodwin, 80 ετών, ο οποίος πλήρωσε 250.000 δολάρια για το εισιτήριό του για το διάστημα το 2005. Υπάρχει επίσης το δίδυμο μητέρας και κόρης των Antiguan Keisha Schahaff, 46 ετών και Anastasia Mayers, 18, που κέρδισαν δωρεάν εισιτήρια για το ταξίδι. Μαζί με τα τρία μέλη του πληρώματος το διαστημικό αεροπλάνο θα φτάσει πάνω από 50 μίλια (80,5 χλμ.) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Παρακολουθήστε την αποστολή σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της εταιρείας στο YouTube: