Η μοναδική, ίσως, περίπτωση όπου δεν πρέπει επ’ ουδενί να περιφρονήσετε και να αγνοήσετε την αξία και τη σπουδαιότητα των φελλών, είναι εκείνη των κρασιών.
Χωρίς την ύπαρξή τους δε θα μπορούσαμε να απολαύσουμε την καλή ποιότητα του κρασιού. Ούτε και να την εκτιμήσουμε.
Τι συμβαίνει και το κρασί μυρίζει φελλίλα
Δεν είναι κάτι σπάνιο. Έχει τύχει σε συλλέκτες και οινολάτρεις σπάνιων κρασιών. Πληρώνουν ένα καθόλου ευκαταφρόνητο τίμημα της τάξης χιλιάδων ευρώ για την απόκτηση μίας και μόνο φιάλης. Και τους συμβαίνει το χειρότερο. Ο φελλός απομακρύνεται. Το πολύτιμο περιεχόμενο γεμίζει το ποτήρια μας. Αλλά αντί της αναμενόμενης απόλαυσης από το πολύπλοκο μπουκέτο του μπουκαλιού αναδύεται μια φελλίλα, σκοτώνοντας οποιοδήποτε άλλο άρωμα.