Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα έξι έχουν τραυματιστεί. Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος καταζητείται, είναι ένας 48χρονος που φορούσε καπέλο και μάσκα.
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από την Λαϊκή Ημερησία, μια επίσημη εφημερίδα, δείχνει έναν αστυνομικό να μεταφέρει ένα παιδί στην αγκαλιά του σε ένα ασθενοφόρο.
Άγνωστη παραμένει η ταυτότητα και η ηλικία των θυμάτων. Η ανακοίνωση επίσης της αστυνομίας δεν διευκρινίζει ποιο όπλο χρησιμοποιήθηκε. Αλλά τα αιχμηρά όπλα χρησιμοποιούνται συχνά σε τέτοιου τύπου επιθέσεις.
Επιθέσεις με μαχαίρι συμβαίνουν τακτικά στην Κίνα, λόγω έλλειψης άλλων φονικών οργάνων που χρησιμοποιούνται για ανθρωποκτονίες σε μια χώρα όπου η οπλοφορία δεν επιτρέπεται για τους απλούς πολίτες.
Ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις στοχεύουν ειδικά νέους μαθητές και συμβαίνουν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα κάθε χρόνο.
Γενικώς, διαπράττονται από άτομα που θέλουν να εκδικηθούν την κοινωνία ή που τρέφουν δυσαρέσκεια για το σχολείο που βάζουν στο στόχαστρό τους.
Τον Ιούνιο του 2021, ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 14 στους δρόμους της Ανκίνγκ, στην ανατολική Κίνα.
Ένα άτομο οπλισμένο με μαχαίρι επιτέθηκε σε νηπιαγωγείο στο Μπεϊλιού, στα νότια της χώρας, τον περασμένο Απρίλιο, σκοτώνοντας δύο παιδιά και τραυματίζοντας 16 ανθρώπους.
Το 2018, ένας άνδρας που σκότωσε με μαχαίρι εννέα παιδιά και τραυμάτισε 11 στη βόρεια Κίνα καταδικάστηκε σε θάνατο.
A terrorist incident occurred in Ji'an, Jiangxi. Some children were killed with knives, and many people were injured. pic.twitter.com/B3ChywKTB0
— buyi (@chenbuyi3) August 3, 2022