Quantcast
Κασσελάκης: Εκλογές για πρόεδρο ό,τι κι αν πει το Συνέδριο - ΒΙΝΤΕΟ - Real.gr

Κασσελάκης: Εκλογές για πρόεδρο ό,τι κι αν πει το Συνέδριο – ΒΙΝΤΕΟ

Τι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη και αν το Συνέδριο αποφασίσει ότι ακυρώνει την άρση εμπιστοσύνης και ότι πρέπει να παραμείνω πρόεδρος, θα πάμε κανονικά σε εκλογές για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι θέλει η βάση, είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος αν οι εξελίξεις δεν του επιτρέψουν να είναι υποψήφιος πρόεδρος ή αν είναι και τελικώς χάσει, ο κ. Κασσελάκης είπε στον Γιώργο Παπαδάκη πως «έχουμε κόμμα και πήγαμε να το ανανεώσουμε. .Γίνονται όλα αυτά επειδή προσπαθήσαμε να περάσουμε καταστατικές αλλαγές που θα έφερναν δημοκρατικές αλλαγές στο κόμμα».

«Εγώ θέτω και θέμα αυτονομίας του κόμματος, να μην ρευστοποιηθεί. Αν χάσω στις κάλπες, παραμένω στο κόμμα, δεν θα κάνω αυτό που έκαναν μετά την εκλογή μου άλλοι σύντροφοι που με κατηγορούσαν», προσέθεσε.

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνέχισε αναφέροντας πως «Δεν θα προβώ σε διώξεις την επόμενη ημέρα της αποκατάστασης μου, θα προχωρήσουμε σε καταστατικές αλλαγές και η βάση θα αποφασίσει. Αν η τοπική κοινωνία αποφασίσει ότι θέλει για υποψήφιο βουλευτή κάποιον που έχει μιλήσει πολύ άσχημα για μένα, αυτό θα γίνει, αυτό είναι δημοκρατία».

«Είμαστε ξένες φιλοδοξίες μέσα στο κόμμα, όχι ξένο σώμα η μία με την άλλη πλευρά», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης, στρέφοντας διαρκώς τα πυρά του στις άλλες πλευρές που υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας κάθετα αντίθετος και σε ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα, αναφέροντας πως «δεν συστρατευθήκαμε πέρσι όλοι στην Κεντοραριστερά για να συστρατευθούμε τώρα με πρώην υπουργούς άλλων κυβερνήσεων που χρεοκόπησαν την χώρα».

Όπως επεσήμανε, «Θα είμαι απέναντι σε κάθε συγχώνευση κομμάτων εκτός Κεντροαριστεράς. Το είπα αυτό και στον Αλέξη Τσίπρα από πέρσι που μιλήσαμε. Μιλήσαμε και τελευταία, στην εκδήλωση που έκανε το Ινστιτούτο του».

Στις επικρίσεις και στις αναφορές ότι κάποιοι «τον έφεραν και τον έβαλαν να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ», ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε πως «δεν με έφερε κανείς, ήμουν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος στην ένατη θέση. Έγινα πρόεδρος από την διεύρυνση στην βάση του κόμματος».

 

Απαντώντας σε ερωτήματα για το κατά πόσον μπορεί να ηγηθεί ενός νέου κόμματος, ο κ. Κασσελάκης απάντησε «ήρθα για να μείνω σε κάθε ενδεχόμενη εξέλιξη. Δεν πρόκειται να μικρύνω τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ρευστοποιηθεί θα πρέπει να κάνουμε ένα κόμμα πιο business friendly (σημ: φιλικό στο επιχειρείν.). Εκεί που είχαν τον ΣΥΡΙΖΑ για πεθαμένο, τον έχουμε αναστήσει, έχουμε βάλει πολιτικό λόγο, έχουμε επεξεργαστεί πολλές προτάσεις εδώ και έναν χρόνο. Σήμερα θα παρουσιάσω 5 πυλώνες με 18 βασικές θέσεις, για να ξέρουν όσοι με αποκλείσουν ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα φτιαγμένο από ειδικούς και είναι εμπεριστατωμένο όσο κανενός άλλου υποψήφιου. Πρέπει να παράγουμε προτάσεις πολιτικής, αλλά και να κάνουμε πολιτική κάθε ημέρα, να βγαίνουμε έξω στον κόσμο».

Ο  Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε και στα επεισόδια με τους εποχικούς πυροσβέστες, το βράδυ της Πέμπτης, στο Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, λέγοντας «δεν είναι τόσο καλή μέρα, ήμουν έξω από το Υπουργείο. Μου είπαν ότι έχουν συλληφθεί τρεις συνάδελφοι τους και μου ζήτησαν να πάω στην ΓΑΔΑ μαζί τους. Μετέφερα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ότι οι αστυνομικοί που έδειραν τους εποχικούς πυροσβέστες είχαν χρησιμοποιήσει απαράδεκτους όρους, με μίσος, που δεν μπορεί κανείς να τους πει στην τηλεόραση. Ότι έγινε, δείχνει πόσο δυσλειτουργική είναι η δημοκρατία μας σήμερα, όταν το ένα Σώμα χτυπάει το άλλο Σώμα».

Συνέχισε λέγοντας ότι «οι εποχικοί πυροσβέστες ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας στο τέλος κάθε αντιπυρικής περιόδου. Όταν τους στέλνουν στην Ρόδο τους κοιμίζουν στο κατάστρωμα του πλοίου, χρησιμοποιούν εξοπλισμό που δεν περνάει ΚΤΕΟ, θυμάστε πριν λίγο καιρό είχαμε έναν νεκρό. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας, ανθρωπιάς και ηθικής. Δεν είναι μόνο ήρωες, είναι και οικογενειάρχες, δικαιούνται στοιχειώδη αξιοπρέπεια και αυτό που περνούν δεν αρμόζει σε κανέναν πολίτη της χώρας».

ΠΗΓΗ: ant1news.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ REAL.GR

Top Ειδήσεις