Η διατήρηση της γνωστικής υγείας και της καλής μνήμης είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά καθώς γερνάμε. Ενώ πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στην υγεία του εγκεφάλου, τα τρόφιμα που καταναλώνουμε παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας και στην καθυστέρηση της γνωστικής παρακμής.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ενσωμάτωση ορισμένων τροφών που ενισχύουν τον εγκέφαλο στην καθημερινή σας διατροφή είναι ένας από τους καλύτερους τρόπος για την υποστήριξη της μακροπρόθεσμης γνωστικής υγείας.
Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές των ειδικών, μπορείτε να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας υγιή, να ενισχύσετε τη συγκέντρωση και να καθυστερήσετε τη γνωστική έκπτωση. Ο ιατρός Δρ Erik Natkin, με μεγάλη εμπειρία στη διατροφή, εξηγεί τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η διατροφή στην υγεία του εγκεφάλου.