Quantcast
Σοκάρουν τα στοιχεία: 518 νεκροί στην άσφαλτο μέσα σε 10 μήνες - Real.gr

Σοκάρουν τα στοιχεία: 518 νεκροί στην άσφαλτο μέσα σε 10 μήνες

Σε μάστιγα εξελίσσονται τα τροχαία δυστυχήματα στην χώρα μας, με θύματα κυρίως νέους ανθρώπους.

Η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων ξημέρωσε με την τραγική είδηση του χαμού ενός 24χρονου στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, 518 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα από Ιανουάριο έως και Οκτώβριο.

Μάλιστα μόνο από παρασύρσεις έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στο 2023 πάνω από 80 συμπολίτες μας.

Το τριήμερο από τις 23 έως τις 25 Δεκεμβρίου, σε 95 τροχαία σε όλη τη χώρα, τα περισσότερα στον αστικό ιστό, σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι, νέοι στην πλειονότητα τους και τραυματίστηκαν 119.

 

Ξημερώνοντας Χριστούγεννα, ακόμη δύο νέα παιδιά, ένας 18χρονος και μια 17χρονη, έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στα Βριλήσσια. Ο νεαρός οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, χτύπησε αρχικά σε κολόνα, στη συνέχεια σε τοίχο και κόπηκε στα δύο.

Και στη λεωφόρο Σχιστού στο Πέραμα, και πάλι ξημερώνοντας Χριστούγεννα, δύο νέοι απεγκλωβίστηκαν από το όχημα, με την 22χρονη συνοδηγό να χάνει και τα δύο της πόδια, ενώ ένας 28χρονος οδηγός έχασε το ένα πόδι.

Το τριήμερο 23 έως 25 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 14.298 έλεγχοι αλκοτέστ σε όλη τη χώρα και διαπιστώθηκαν 380 άτομα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ REAL.GR