Σας αρέσει το γλυκό τσάι ή ο γλυκός καφές αλλά έχετε κόψει τη ζάχαρη; Έχετε πετάξει τα τεχνητά γλυκαντικά γιατί δεν τα εμπιστεύεστε; Τώρα, υπάρχει μία καλή λύση για σας, η στέβια. Τι είναι η στέβια και πόσο ασφαλής είναι για την υγεία σας.
Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί τα φύλλα του φυτού στέβια για να παρασκευάσει υποκατάστατα ζάχαρης με μηδέν θερμίδες και υδατάνθρακες.
«Η στέβια είναι το αγαπημένο μου γλυκαντικό χωρίς θερμίδες» αναφέρει η γνωστή διαιτολόγος από την Κλινική του Κλίβελαντ Natalie Crtalic. Και προσθέτει πως «Είναι μια καλή εναλλακτική λύση για τους ανθρώπους που δεν θέλουν να χρησιμοποιούν ζάχαρη ή άλλα χημικά γλυκαντικά. Κατά τη γνώμη μου, η χρήση της στέβιας είναι πιο φυσική από τη χρήση άλλων χημικά επεξεργασμένων γλυκαντικών με χαμηλές θερμίδες, όπως η ασπαρτάμη».