Τι ισχύει στην πραγματικότητα για το γάλα βρώμης;
Η συζήτηση γύρω από το εάν το γάλα βρώμης μπορεί να προκαλέσει ακμή έχει φτάσει σε νέα επίπεδα. Ενώ ορισμένοι επιμένουν στη συσχέτιση ανάμεσα στα δύο, η επιστημονική κοινότητα διατηρεί ακόμα αβεβαιότητα.
Σύμφωνα με ειδικούς, πολλά γάλατα βρώμης περιέχουν έλαια σπόρων. Αυτά πιθανόν να ενισχύουν την παραγωγή σμήγματος επιδεινώνοντας την ακμή.
Επίσης, η υψηλή θέση του γάλακτος βρώμης στον γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να προκαλέσει αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης. Ο παράγοντας αυτός επηρεάζει την παραγωγή λιπαρότητας και πιθανώς την ακμή.