Ωστόσο, εκτός από τις εκδηλώσεις απόδοσης τιμών στον κορυφαίο τενίστα, υπάρχει και αγωνιστική δράση.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ιταλός, Ματέο Μπερετίνι και ο Σέρβος, Νόβακ Τζόκοβιτς, επικράτησαν ο καθένας τους στο μονό και μαζί στο διπλό, δίνοντας ασφαλές προβάδισμα στην ομάδα της Ευρώπης, που προηγείται πλέον της ομάδας από τον «Υπόλοιπο Κόσμο» με 8-4.
Ο Μπερετίνι, νίκησε στα τρία σετ τον Καναδό, Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ και ο «Νόλε» επικράτησε άνετα του Γάλλου, Φρανσίς Τιαφόε. Αμέσως μετά, ακολούθησε το διπλό με τον Μπερετίνι και τον Τζόκοβιτς να επικρατούν 2-0 (7-5, 6-2) του Αμερικανού, Τζακ Σοκ και του Αυστραλού, Αλεξ Ντε Μινόρ. Μεταξύ των δύο νικηφόρων μονών, ο Βρετανός, Κάμερον Νόρι, ηττήθηκε από τον Αμερικανό, Τέϊλορ Φριτς.
Το Laver Cup, που διεξάγεται σε τρεις ημέρες με τρία διπλά και εννέα μονά, θα ολοκληρωθεί σήμερα (25/9) με τέσσερις αγώνες που ο καθένας «δίνει» τρεις βαθμούς στην νικήτρια ομάδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι η ευρωπαϊκή ομάδα, επικράτησε και στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις.