Quantcast
Βασικός κατηγορούμενος στον ομαδικό βιασμό 14χρονης - Real.gr

Βασικός κατηγορούμενος στον ομαδικό βιασμό 14χρονης

Η έρευνα για τις κτηνώδεις πράξεις εις βάρος 14χρονης στον Πειραιά επικεντρώνεται στον 18χρονο, ο οποίος την παρέσυρε μέσω μηνυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα.

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα των Αρχών για τον ομαδικό βιασμό της 14χρονης στον Πειραιά από τέσσερις νεαρούς. Παρά την προφυλάκιση των τριών από τους τέσσερις κατηγορουμένους, φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων, οι οποίες αναμένεται να δείξουν ακριβώς τι υπέστη η ανήλικη.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι πηγές, το βάρος της έρευνας επικεντρώνεται στον 18χρονο, τον έναν από τους δύο ενήλικους κατηγορουμένους της υπόθεσης που προκάλεσε σοκ.

Από τις καταθέσεις της 14χρονης προκύπτει ότι ο 18χρονος είναι αυτός με τον οποίο επικοινωνούσε μέσω μηνυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα και την οδήγησε στην παγίδα του διαμερίσματος στον Πειραιά, όπου όπως περιγράφει έζησε τον εφιάλτη. Επίσης κατηγορείται ότι είναι και ένα από τα άτομα που τη βίασαν, σε αντίθεση με τον 20χρονο ο οποίος φέρεται να είχε απλή συνέργεια και να μην ήρθε σε επαφή με το κορίτσι.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 14χρονης αλλά και αυτή του 16χρονου φερόμενου ως δράστη, ο οποίος παραδέχθηκε ότι είχε επαφή με την ανήλικη, ακόμα δύο άτομα, ο 17χρονος και ο 18χρονος, συνευρέθηκαν μαζί της. Από την πλευρά τους, τα δύο αδέλφια 17 και 18 χρόνων αρνούνται την όποια συμμετοχή τους.

Μόλις βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να χωριστεί η δικογραφία. Η μία θα αφορά τους ανήλικους δράστες και η δεύτερη τους ενήλικους. Δεν αποκλείεται ανάλογα με τα αποτελέσματα να υπάρξει και αλλαγή των κατηγοριών εάν διαπιστωθεί η εμπλοκή τελικά και του τέταρτου ατόμου. Οι νεαροί είναι αντιμέτωποι με το κακούργημα του βιασμού από δύο ή περισσότερους δράστες από κοινού και έχουν οδηγηθεί στις φυλακές.

«Μου κρατούσαν τα χέρια»

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση της 14χρονης στις Αρχές περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, όπως και τον τρόπο με τον οποίο την πλησίασαν και άρχισαν να την αγγίζουν.

«Ηρθαν όλοι σε εμένα και με έπιαναν σιγά-σιγά, με πήραν αγκαλιά. Με τα χέρια τους έπιαναν το σώμα μου, δήθεν ότι με έπαιρναν αγκαλιά για να ζεσταθούμε γιατί είχαμε ανοίξει το κλιματιστικό και είχε κρύο, αλλά τα χέρια τους έπιαναν το σώμα μου. Μετά άρχισε να κρατά τα χέρια μου ο 17χρονος και στη συνέχεια με κρατούσε ο 18χρονος. Ο 16χρονος ήταν πιο μαζεμένος στην αρχή, ενώ ο 20χρονος βρισκόταν στο μπαλκόνι. Οταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, μου είπαν αν θέλω να πάω να κάνω μπάνιο. Το πρωί έφυγα από το διαμέρισμα».

Το πόρισμα του ιατροδικαστή που την εξέτασε αναφέρεται σε μώλωπες στο χέρι και στον αυχένα, ερυθρότητα στα γεννητικά όργανα και ρήξη του παρθενικού υμένα. Για πράξεις που έγιναν με τη συγκατάθεση της 14χρονης αναφέρεται στην κατάθεσή του ο 16χρονος συλληφθείς, ενώ φέρεται να είπε ότι ο ίδιος σταμάτησε ύστερα από λίγο γιατί δεν του άρεσε η συγκεκριμένη πράξη.

«Εγώ στην αρχή δεν συμμετείχα, μετά κατάλαβα ότι μπορώ. Δεν δέχθηκα αντίσταση, δεν μου είπε ότι δεν θέλει και δεν χρησιμοποίησα βία. Επειτα από λίγο όμως επειδή δεν μου άρεσε όλη αυτή η διαδικασία που γινόταν, σταμάτησα και απομακρύνθηκα. Εγώ συμμετείχα πάρα πολύ λίγο, μόλις λίγα λεπτά. Οταν ολοκληρώθηκε η όλη διαδικασία, η κοπέλα κοιμήθηκε στο σπίτι. Μπορούσε οποιαδήποτε στιγμή να φύγει, η πόρτα δεν ήταν κλειδωμένη. Τελικά έφυγε το πρωί όταν ξύπνησε».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 16χρονου, Μανώλης Αναστασάκης, μιλώντας στη Realnews αναφέρθηκε στη λανθασμένη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των εφήβων, σημειώνοντας ότι η συνεύρεση δεν ήταν αποτέλεσμα βιασμού, αλλά μίμηση σκληρών σκηνών από πορνό ταινίες.

«Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των εφήβων γίνεται από το διαδίκτυο και μάλιστα με άμεσο και άσχημο τρόπο. Το φαινόμενο αυτό είναι πλέον ιδιαίτερα ανησυχητικό και δημιουργεί απαξιωτικές συμπεριφορές, οι οποίες μπορεί να είναι και ποινικά κολάσιμες», δηλώνει ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός ότι στην περίπτωση του 16χρονου εντολέα του πρόκειται για ένα παιδί και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουν οι Αρχές.

«Ας σεβαστούμε αρχικά το τεκμήριο της αθωότητας, διότι καθένας είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου, και τον ισχυρισμό του ότι αρνείται την πράξη. Ας δούμε ως κοινωνία γενικότερα αυτή την κατάσταση», καταλήγει ο Μ. Αναστασάκης.

3

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ REAL.GR