Στη διάρκεια της επίσκεψής του, που σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ο Μακρόν θα έχει συνομιλίες με τον Λιθουανό πρόεδρο Γκιτάνας Ναουσέντα, τον πρόεδρο της Λετονίας Έγκιλς Λέβιτς και τον Λετονό πρωθυπουργό Κρισιάνις Κάρινς.
Η άνω βουλή του λευκορωσικού Κοινοβουλίου δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η γειτονική Λιθουανία παραβίασε το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζοντας την πολιτικό της αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια ως ηγέτιδα της Λευκορωσίας στις 10 Σεπτεμβρίου.
Η Γερμανία και η Γαλλία κάλεσαν αυτήν την εβδομάδα τη Ρωσία να εξηγήσει τι συνέβη με τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, αφού εργαστήρια στη Γαλλία και τη Σουηδία επιβεβαίωσαν ανεξάρτητα ότι δηλητηριάστηκε με τον νευροτοξικό παράγοντα της σοβιετικής εποχής Novichok.