Η ψηφιακή σύνταξη και ποιες κατηγορίες ετοιμάζεται να εντάξει το υπ. Εργασίας. Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων και πώς μπορούν να ενταχθούν σε αυτήν και εκκρεμείς αιτήσεις από το 2017.
Ακόμη και εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, που έχουν υποβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά, θα μπορέσουν να ενταχθούν στη διαδικασία ψηφιακής απονομής των συντάξεων, που ξεκινά πιλοτικά τον Ιούνιο για τις συντάξεις γήρατος των αγροτών και τις συντάξεις χηρείας μετά από θάνατο συνταξιούχων.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας και του e-ΕΦΚΑ σε δυο μήνες από σήμερα, το 40% των νέων αιτήσεων για συνταξιοδότηση θα απονέμεται ψηφιακά και μέσα σε μόνο λίγα δευτερόλεπτα ενώ, καθώς θα εξελίσσεται η διαδικασία στο τέλος του 2021 το 85% των νέων αιτημάτων θα ολοκληρώνεται αυτόματα.