«Κόκκινο» χτύπησε η ένταση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη.
Αφορμή στάθηκε η αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ πως και στο παρελθόν υπήρχαν με τις επιδοτήσεις διαχρονικές παθογένειες αλλά είναι άλλο είναι ένας ελαιοπαραγωγός της Κρήτης ή ένας κτηνοτρόφος της Θεσσαλίας να δηλώνει κάτι παραπάνω – κακώς το κάνει – αλλά τα παίρνει ο ίδιος. “Παλιά λοιπόν έπαιρναν παραπάνω από ότι έπρεπε να πάρουν αλλά τα έπαιρναν οι ίδιοι. Τώρα έπαιρναν παραπάνω άλλα τα έδιναν σε μαύρο πολιτικό χρήμα. Κάνετε ότι δεν το καταλαβαίνετε;” είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η εξεταστική είναι μονόδρομος – Σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ
Η αναφορά προκάλεσε την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού ο οποίος πήρε τον λόγο και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. “Είναι ενδεικτικό του τρόπου που σκέφτεστε αυτή η πρωτοφανής αναφορά. Μας είπατε ότι είναι ΟΚ ένας αγρότης να γράψει και κάτι παραπάνω. Δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό. Το πρόβλημα είναι όταν αυτό γίνεται οργανωμένο. Ηθική αλά καρτ για τον Ανδρουλάκη” είπε. Στο σημείο εκείνο ο κ. Ανδρουλάκης αντέδρασε ζητώντας άμεσα τον λόγο λέγοντας ότι δεν είπε αυτά που του καταλογίζει ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός συνέχισε: Για να κάνετε αντίστιξη μεταξύ ηθικού κατά τα άλλα αγρότη που χωρίς τη δική του βούληση δηλώνει κάτι παραπάνω και μιας εγκληματικής οργάνωσης που βρίσκει θύματα αφελείς αγρότες για να τους πείσει να μπουν στο κόλπο είπατε ότι όλα αυτά αυτά τα ποσά επέστρεφαν ως μαύρο πολιτικό χρήμα. Και σε ποιους πήγε το πολιτικό χρήμα; Αυτές είναι ανυπόστατες κατηγορίες, που έχουν αποδέκτη μιας ολόκληρη παράταξη και τα απορρίπτουμε χωρίς να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση” τόνισε.
Με τη σειρά του ο κ. Ανδρουλάκης πήρε τον λόγο λέγοντας: “Ο κ. Μητσοτάκης διαστρέβλωσε πλήρως όσα είπα. Είπε ότι εγώ στην ομιλία μου ανέφερε ότι καλώς δηλώνανε παραπάνω ζωικό κεφάλαιο. Όχι. Είπα κακώς. Αλλά το δήλωναν αγρότες και το έπαιρναν οι ίδιοι. Στην περίπτωσή μας στη δικογραφία, το δήλωναν και άσχετοι, θύματα της εγκληματικής οργάνωσης της ΝΔ. δεν τα διαβάσατε αυτά κύριε Μητσοτάκη” είπε.