Αγαπά την Ελλάδα και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Ο Νίκος Αλιάγας, κάθε φορά που επισκέπτεται τη χώρα μας, ζει τη βραδινή διασκέδαση αλά ελληνικά. Πρόσφατα, ο παρουσιαστής και η σύζυγός του Τίνα Γρηγορίου ταξίδεψαν από το Παρίσι, όπου ζουν μόνιμα, στην Αθήνα και, για μία ακόμη φορά, έζησαν στο έπακρο τη νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας.
Η έξοδός τους ξεκίνησε από το κέντρο όπου εμφανίζονται ο Γιώργος Νταλάρας και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδούν ο Αντώνης Ρέμος και η Δέσποινα Βανδή.
Ο Ν. Αλιάγας, που έχει ως χόμπι τη φωτογραφία, δεν σταμάτησε λεπτό να απαθανατίζει στιγμιότυπα είτε με το κινητό του είτε με τη φωτογραφική του μηχανή.

Εχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 25 εκθέσεις φωτογραφίας, λατρεύει να παίζει με το φως και να φωτογραφίζει ασπρόμαυρα, ενώ εμπνέεται από την Ελλάδα, τους ανθρώπους και τα τοπία της.
Ο παρουσιαστής, που κάνει μεγάλη καριέρα στη Γαλλία και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό, και η ψυχολόγος σύζυγός του έχουν δημιουργήσει μια σχέση ζωής από την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τη 13χρονη Αγάθη και τον εννιάχρονο Ανδρέα.
Η Τίνα, την οποία ο Ν. Αλιάγας αποκαλεί και «θεά Αρτεμις», ήταν εκείνη που του ξύπνησε την επιθυμία για δημιουργία οικογένειας, όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος.
«Οταν θέλει κάτι, ενεργεί σαν την Αρτεμη. Παίρνει το τόξο της και στοχεύει. Οταν ήρθε στη ζωή μου με έκανε να συμφιλιωθώ με τον εαυτό μου. Με θεράπευσε από κάποιες μικροφοβίες, συμπεριλαμβανομένης και της αγοραφοβίας.
Με επιβεβαιώνει και με εμπνέει. Η συνάντησή μας με την Τίνα έγινε σαν δύο μισά να έχουν φτιαχτεί το ένα για το άλλο και βρέθηκαν. Αναγνωρίσαμε ο ένας τον άλλον από την πρώτη χειραψία», έχει δηλώσει.