Quantcast

Meteo: Πού σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής - LIVE η πορεία της κακοκαιρίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Παρασκευή το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στις Σποράδες και τη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα, το μέγιστο ύψος βροχής έως σήμερα καταγράφηκε στη Γλώσσα Σκοπέλου (119 χιλιοστά) και ακολόύθησε η πόλη της Καρδίτσας (117 χιλιοστά).

Ακολουθεί το Βούζι Φθιώτιδας με 81 χιλιοστά και η Ζαγορά Πηλίου με 80 χιλιοστά.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες, τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν σταδιακά στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και να εξασθενήσουν.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:

Επί ποδός ήταν όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας ώστε να συνδράμουν όπου χρειαστεί. Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει δεχτεί καμία κλήση για άντληση υδάτων και για απεγκλωβισμό ατόμων παρά μόνο για κοπές δέντρων σε κάποιες περιοχές της χώρας. 

Κικίλιας: «Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε»

 Δηλώσεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έκανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας κάνοντας λόγο για δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων στη Θεσσαλία λόγω των πρόσφατων καταστροφών.

«Υπήρχε μία ανησυχία δικαιολογημένη των συμπολιτών εδώ στη Θεσσαλία γιατί είναι νωπές οι μνήμες μίας καταστροφής και μιας δυσκολίας. Ήμασταν όλοι εδώ πέρα συντονισμένοι και οργανωμένοι. Χαίρομαι που μέχρι τώρα η προσπάθεια απέδωσε. Είναι προφανές ότι δουλεύοντας όλοι μαζί και συντονισμένα μπορούμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα» δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας σήμερα από την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Αναφερόμενος στην εικόνα που υπήρξε σε όλη την Ελλάδα, σχετικά με τις βροχοπτώσεις είπε ότι «είχαμε τις βροχοπτώσεις που περιγράψαμε σε περιοχές στην Καρδίτσα και σε κάποιες περιοχές του Πηλίου και σε όλη την Ελλάδα, για να συμπληρώσει πως «αυτό είναι το κλίμα πλέον και σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να προσαρμοστούμε».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας είπε πως στη Θεσσαλία έπεσε σε λίγες ώρες το νερό που πέφτει σε 3,5 μήνες» και τόνισε πως «το σύστημα λειτούργησε ικανοποιητικά, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, υπήρχε συντονισμός». Ο κ. Κουρέτας εξήγησε πως πρόκειται για μία νέα κατάσταση με τις βροχοπτώσεις, τονίζοντας πως πλέον αναμένονται πιο συχνά τέτοια φαινόμενα.

.