Συνολικά, 105 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών κεντρικής διαχείρισης πωλήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο, καταγράφοντας το δεύτερο-υψηλότερο ρεκόρ πωλήσεων, όπως δείχνουν τα στοιχεία του CGRG.
Πρόκειται για ποσότητες σιτηρών που προέρχονται από τα κεντρικά αποθέματα της Κίνας και διατίθενται στην αγορά, ώστε να αυξηθεί η τροφοδοσία της, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο, από τις αρμόδιες αρχές.
Πέρα από τη διασφάλιση τροφοδοσίας της αγοράς, οι κινεζικές αρχές ξεπέρασαν τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19, ενώ υιοθέτησαν την εφαρμογή μέτρων, όπως, η παράταση της περιόδου της αγοράς σιτηρών, με στόχο την προστασία των συμφερόντων των καλλιεργητών, πρόσθεσε το CGRG.
Παρά τις σοβαρές συνέπειες της πανδημίας, η Κίνα είχε μεγάλη σοδειά το 2020, για 17η συνεχόμενη χρονιά, με την παραγωγή σιτηρών να φτάνει κοντά στα 670 δισεκατομμύρια κιλά, με ετήσια αύξηση 0,9%.