Σε απευθείας σύνδεση με την Ολομέλεια της Βουλής η λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την τραγωδία των Τεμπών, επί των προτάσεων που έχουν καταθέσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η ΝΔ και η κοινή πρόταση που συνυπογράφουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Ελληνικής Λύσης, της “Νίκης”, της Πλεύσης Ελευθερίας και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές.
Δείτε LIVE τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής:
Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών:
- Μητσοτάκης:« Άθλια και χυδαία σκευωρία η πρόταση των τεσσάρων για εσχάτη προδοσία»
- Aνδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε από θύτης να γίνει θύμα»
- Φάμελλος: «Το καθεστώς Μητσοτάκη κάνει ό,τι μπορεί για να κρύψει την αλήθεια και τις ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών»
- Κουτσούμπας: «Η δικαίωση για το έγκλημα των Τεμπών θα έρθει μόνο μέσα από τη δράση του λαϊκού παράγοντα»
- Βελόπουλος: «Ακούσια ή εκούσια είσαστε ένοχοι»
- Χαρίτσης: «Να μην επιτρέψουμε να λειτουργήσει η Βουλή ως πλυντήριο για τις ευθύνες αυτής της κυβέρνησης για το έγκλημα στα Τέμπη»
- Νατσιός: «Υπήρξαν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης κατά τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών»
- Κωνσταντοπούλου: «Πρέπει να διερευνηθούν τα εγκλήματα κατά της ζωής»