Η εξαφάνιση της Άρτεμις Βασίλη συμπληρώνει 20 μήνες και μέχρι τώρα η 19χρονη δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής, με αποτέλεσμα η αγωνία των δικών της ανθρώπων να κορυφώνεται.
Τώρα ξεκινάει ένας νέος κύκλος καταθέσεων και στο μικροσκόπιο έχει μπει μια κλήση που δέχτηκε στο viber λίγο πριν εξαφανιστεί, αλλά και οι κινήσεις της στα social media. Οι δικοί της πιστεύουν ότι κάποιοι από τους φίλους της γνωρίζουν πράγματα, που δεν έχουν αποκαλύψει. Όλα τα ενδεχόμενα για την τύχη της νεαρής γυναίκας, είναι ανοιχτά.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Α. Ντούγκας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star αυτό που ζητά η οικογένεια είναι από τους στενούς της φίλους να μιλήσουν στις Αρχές.
«Σίγουρα, οι φίλοι και οι φίλες γνωρίζουν. Αυτό είναι ξεκάθαρο και προκύπτει ξεκάθαρα απ’ όλα τα νέα στοιχεία που έχουμε στη μηνυτήρια αναφορά που έχουμε καταθέσει. Δεν μπορεί μία φίλη σου, που κάνεις κολλητή παρέα, περνάς όλη την ημέρα μαζί, κάθε ημέρα μαζί, να μην γνωρίζει τι σκέφτεσαι», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας και διευκρίνισε ότι ο λόγος που κατέθεσαν την μηνυτήρια αναφορά, «είναι ότι με τις φίλες δεν ήταν ένα παιδί κλειστό».
Όπως υποστήριξε ο Α. Ντούγκας, αποκλείεται το ενδεχόμενο το κορίτσι να βρίσκεται στο εξωτερικό, καθώς η ταυτότητα και το διαβατήριό της βρέθηκαν στο σπίτι της: «Δεν είχε ζοριστεί από την οικογένεια, είχε ζοριστεί από συγκεκριμένο άτομο του φιλικού της περιβάλλοντος γιατί είχε περάσει μία ερωτική απογοήτευση και το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ πιεσμένη», είπε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, διέταξε νέο κύκλο ερευνών και καταθέσεων, που θα εστιάσουν στο φιλικό περιβάλλον της κοπέλας και τα πρόσωπα με τα οποία είχε επαφή το διάστημα πριν εξαφανιστεί.
Το μυστήριο με την κλήση μέσω viber
Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια κλήση που δέχθηκε, μέσω viber, η 19χρονη στις 12 το μεσημέρι της ημέρας που εξαφανίστηκε. Ωστόσο δεν είναι εφικτό να εντοπιστεί ποιος την κάλεσε. Λίγη ώρα μετά είπε στους δικούς της ότι θα πάει να κάνει αίτηση για δουλειά σε μεγάλη αλυσίδα παιχνιδιών. «Άρα κάποιος την πήρε τηλέφωνο, της κλείνει ραντεβού… όχι δεν πήγε για δουλειά», σχολίασε ο δικηγόρος.
Αναφέρθηκε, επίσης, και σε μία μαρτυρία σύμφωνα με την οποία η Άρτεμις ρώτησε έναν διερχόμενο που βρισκόταν η συγκεκριμένη στάση λεωφορείου, όπου εθεάθη τελευταία φορά. Να σημειωθεί ότι υπήρχε στάση λεωφορείου για το κατάστημα πολύ πιο κοντά στο σπίτι της, γεγονός που ενισχύει το σενάριο ότι η 19χρονη είχε πει ψέματα στους δικούς της για τον προορισμό της.
Το πιο πιθανό είναι να μην επιβιβάστηκε καν στο λεωφορείο, καθώς ο οδηγός κατέθεσε ότι δεν θυμάται να την είδε να ανεβαίνει στο όχημα. Τέλος, σύμφωνα, πάντα με τον δικηγόρο, η Άρτεμις λίγο πριν εξαφανιστεί είχε διαγράψει αρκετές επαφές από τα social media της. «Άρα ήθελε να αλλάξει κάτι», πρόσθεσε.