Με σύμμαχο τον πολύ ισχυρό αέρα, η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα και σε αρκετά μέτωπα, μέσα στο κατάφυτο βουνό από δρύες και κέδρους, δείχνοντας ανεξέλεγκτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Lamiareport, τα μέτωπα ήταν σε δύσβατα δασικά μέρη και ήταν εξαιρετικά δύσκολο χωρίς τη βοήθεια εναερίων μέσων να προσεγγιστούν.
Το απόγευμα της Δευτέρας, η πυρκαγιά τέθηκε τελικά υπό μερικό έλεγχο, καθώς ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να «κυκλώσουν» τα μέτωπα και να μην τα αφήσουν να επεκταθούν, κυρίως το νοτιοδυτικό μέτωπο που κινούνταν προς το Λιτόσελο.
Για να το πετύχουν αυτό χρειάστηκε η συνδρομή 55 πυροσβεστών με 18 οχήματα και μία ομάδα ΕΜΟΔΕ, ενώ πολύτιμη ήταν και η συνδρομή της Αστυνομίας, καθώς και εθελοντών.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η δασική #πυρκαγιά στο Ροβολιάρι Φθιώτιδας και επιχειρούν, 45 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) February 20, 2023