Quantcast
Νεκρό κοριτσάκι στο Παλαιό Φάληρο: Απολογείται η 32χρονη μητέρα - Real.gr

Νεκρό κοριτσάκι στο Παλαιό Φάληρο: Απολογείται η 32χρονη μητέρα

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε για την απολογία της ενώπιον του 24ου Τακτικού Ανακριτή, η 32χρονη μητέρα από την Αλγερία, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της τρίχρονης κόρης της που βρέθηκε να επιπλέει νεκρή στην παραλία Έδεμ του Παλαιού Φαλήρου.

Η 32χρονη αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται και αφορούν τόσο το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως και αυτό της ενδοοικογενειακής επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορουμένης τονίζουν πως η εντολέας τους δηλώνει αθώα των βαρύτατων κατηγοριών, ισχυριζόμενη πως το παιδί έχασε τη ζωή του από ατύχημα και πως το μετέφερε νεκρό στην παραλία όπου το άφησε, από φόβο να μη χάσει την επιμέλεια των άλλων δύο ανήλικων παιδιών της αν δήλωνε το δυστύχημα.

Μιλώντας στο ΕΡΤΝews για το νεκρό κοριτσάκι στο Παλαιό Φάληρο η δικηγόρος της 32χρονης μητέρας, Εβίτα Βαρελά, ανέφερε ότι η εντολέας της δηλώνει «κατηγορηματικά αθώα για τα αδικήματα που της αποδίδονται. Ειδικότερα της ανθρωποκτονίας εκ δόλου, ενώ δεν αποδέχεται την κατηγορία του πνιγμού».

Η δικηγόρος της 32χρονης χαρακτήρισε κρίσιμο για την υπόθεση «το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, δηλαδή οι ιστολογικές και εργαστηριακές εξετάσεις. Συνεπώς δεν υπάρχει τελικό πόρισμα. Οπότε σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε παρά να αναμένουμε και αυτό το τελικό πόρισμα».

Όσον αφορά στο γεγονός ότι η 32χρονη φέρεται να πέταξε τα ρούχα που φορούσε την ημέρα που βρέθηκε πνιγμένο το κοριτσάκι και για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς το κινητό της εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς και για το φερόμενο σχέδιο διαφυγής της στο εξωτερικό, η κυρία Βαρέλα, τόνισε ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν προκύπτουν από την ποινική δικογραφία που έχει λάβει.

«Τα αντίγραφα που πήρα εχθές της ποινικής δικογραφίας δεν συμπεριλαμβάνουν ένα τέτοιο στοιχείο. Δεν λέω ότι είναι παραπληροφόρηση, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος σε ερώτηση γιατί δεν πήγε σε δημόσιο νοσοκομείο όταν χτύπησε το παιδί, ανέφερε ότι «είναι μια σοβαρότατη παράλειψη, την οποία κι αυτή αναγνωρίζει ότι δηλαδή δεν κάλεσε αμέσως βοήθεια και φυσικά και θέλει να εξηγήσει και να διαφωτίσει την υπόθεση και να μπορέσει να συνδράμει τις αρχές. Θέλει να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, αλλά όχι κάτι το οποίο δεν έχει κάνει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ REAL.GR

Ροή Ειδήσεων