Quantcast
Κεφαλογιάννης: Θα ψάχνουμε μνημόνιο και δεν θα βρίσκουμε - Real.gr

Κεφαλογιάννης: Θα ψάχνουμε μνημόνιο και δεν θα βρίσκουμε

Κριτική στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης εκφράζει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. επισημαίνει ότι η αντιπολίτευση στήριξε την πρόσφατη έκδοση δεκαετούς ομολόγου αλλά επιμένει ότι η οικονομική ανάπτυξη προϋποθέτει επενδύσεις, οι οποίες δεν έρχονται.

«Πρέπει να γίνουν γιγαντιαίες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» λέει ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην Deutsche Welle. «Αυτά πρέπει να έχουν μία βάση, που είναι η σωστή λειτουργία της διοίκησης, η άμεση απονομή της δικαιοσύνης και ένας εθνικός προσανατολισμός ότι θέλουμε τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Όχι τις ιδεοληψίες του παρελθόντος».

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση φαίνεται να συμφωνούν ότι η Ελλάδα δεν επείγεται για άμεση ενίσχυση από τους Ευρωπαίους εταίρους, καθώς έχει εξασφαλίσει ένα δημοσιονομικό «μαξιλάρι» για να καλύψει τις ανάγκες μέχρι το 2021. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι αυτό οφείλεται στην πολιτική που ακολουθεί, η αντιπολίτευση το αποδίδει στην εξοντωτική φορολογία, αλλά και σε μία ιδιότυπη «στάση πληρωμών» του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, επισημαίνει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, «αυτό που με ανησυχεί εμένα ότι αν η Ελλάδα με αξιοπρέπεια δεν βγει στις αγορές για να μπορεί να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της και την εσωτερική της πολιτική, θα δαπανήσουμε όλα τα χρήματα που μας έχει δώσει ως μαξιλάρι η ΕΕ και το 2020-22 θα ψάχνουμε μνημόνιο και δεν θα βρίσκουμε… Κανείς δεν θα μας δίνει ούτε ένα ευρώ για να χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες μας. Και τότε θα μπούμε σε έναν άλλον φαύλο κύκλο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ REAL.GR