Τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια της εξέφρασαν συνάδελφοί της δημοσιογράφοι, καθώς και τα πολιτικά κόμματα, αναγνωρίζοντας την προσφορά και την ακεραιότητά της.
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την απώλεια της Ηρώς Καριοφύλλη:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει την απώλεια της συναδέλφου Αργυρής (Ηρούς) Καριοφύλλη, η οποία απεβίωσε σήμερα.
Η Ηρώ Καριοφύλλη γεννήθηκε στον Νέο Σκοπό Σερρών το 1972. Αμέσως μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο, ήρθε στην Αθήνα και ξεκίνησε το 1990 να εργάζεται στην εφημερίδα “Νίκη” και ταυτόχρονα στον ρ/σ “ΣΚΑΪ 100,3” έως το 1993, πάντοτε στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Από το 1991 έως το τέλος της ζωής της απασχολήθηκε στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο του Alpha.
Η Ηρώ Καριοφύλλη δούλεψε πολύ σκληρά και εποικοδομητικά προκειμένου να μπορέσει να αναδειχθεί στο ιδιαίτερα δύσκολο και επίπονο ρεπορτάζ που κάλυπτε. Άνθρωπος σεμνός και σοβαρός είχε άψογες σχέσεις με τους συνάδελφους, χωρίς ποτέ να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στον εργασιακό της χώρο. Με συνέπεια και στοχοπροσήλωση κατάφερε να διακριθεί και να έχει άριστη επαγγελματική απόδοση. Δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή σε νεαρή ηλικία και χωρίς να ολοκληρώσει τα προσωπικά και επαγγελματικά της σχέδια.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της και αποχαιρετά την αξιόλογη συνάδελφο με το επαγγελματικό και προσωπικό ήθος.
Τα στοιχεία της κηδείας της Ηρούς Καριοφύλλη θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ενημέρωση.»
Από τη ραδιοφωνική εκπομπή του στον Real FM 97,8 ο Νίκος Χατζηνικολάου αποχαιρέτησε την Ηρώ Καριοφύλλη.
«Θέλω να αποχαιρετήσω σήμερα με συγκίνηση μια εξαιρετική συνάδελφο και εξαιρετικό άνθρωπο, την Ηρώ Καριοφύλλη, που έφυγε από τη ζωή μετά από μια δύσκολη μάχη με την ασθένεια, με τον καρκίνο. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί της για αρκετά χρόνια την περίοδο που ήμουν επικεφαλής στον Alpha και μιλάμε για μια δημοσιογράφο πραγματικά εξαιρετική, κορυφαία στο αστυνομικό ρεπορτάζ, έντιμη, σοβαρή, μετρημένη και ένα φοβερό παιδί, ένα από τα πιο καλόψυχα άτομα στον επαγγελματικό χώρο μας. Την αποχαιρετούμε όλοι με μεγάλη συγκίνηση», είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου.
«Αντίο Ηρούλα… Πέταξε ψηλά, στο φως… Έτσι θέλω να σε θυμάμαι, γαλήνια, με παιχνιδιάρικη διάθεση, όπως τότε…», έγραψε η Ευαγγελία Τσικρίκα.
Η Μαριάννα Πυργιώτη έγραψε στο facebook: «Καλό σου ταξίδι κοπέλα μου».
Η Δέσποινα Σωτηροπούλου αποχαιρέτησε τη δημοσιογράφο:
«Ηρώ Καριοφύλλη. Τσαμπούκι μου και γενναία μου ψυχή… Πέτα ψηλά και γέλα τώρα… Όπως για χρόνια γελούσαμε, κρυφά και φανερά, θυμάσαι; Στην αίθουσα σύνταξης του Alpha. Κατά το δελτίο και πριν το δελτίο. Θυμάσαι;
Γέλα κορίτσι μου, γιατί αυτό μάθαμε εμείς.
Όταν με σταματούσαν οι μπάτσοι, που έτρεχα με το παπί μου για να βγω ζωντανά από το Ηρώδειο στο δελτίο, θυμάσαι;
Τους έπαιρνε τηλέφωνο ο Σταμάτης Μαλέλης, “βρε αφήστε την, να μου βγει στο δελτίο…”. Τίποτα αυτοί. Ένα σου τηλεφώνημα στον αρχηγό της Αστυνομίας έφτανε για να βαρούν προσοχές μπροστά μου.
Ανάκατα τους κάναμε όλους. Γιούργια και σας φάγαμε, λέγαμε και πάλι γελούσαμε.
Κι όταν χορεύαμε Ραφαέλα Καρά στο σπίτι σου; Τι τραπέζια έκανες κορίτσι μου… Θυμάσαι; Φάε, Δεσποινούλα μου, έλεγες. Χόρεψε. Μη στενοχωριέσαι…. (ότι είχε φύγει από τη ζωή ο Γιώργος μου). Όλα τα μπορούμε, μου έλεγες.
Μέχρι τελευταία στιγμή αφοσιωμένη ήσουν στο ρεπορτάζ σου και πάντα με την πρώτη είδηση… Αξιοθαύμαστη συνέπεια. Πάνω από εκείνο το μαραφέτι της Ελληνικής Αστυνομίας μη και χάσεις κάτι.
Αχ, βρε Ηρώ μου…. Γέλα, σου λέω. Γέλα, γιατί ένα ψέμα που το πήραμε σοβαρά, είναι η ζωή.
Από το ξημέρωμα βιώνω μια αδικαιολόγητη συγκίνηση. Πού να ήξερα, το γιατί…
Γέλα, ψυχή μου, γέλα τώρα που μπορείς, πιότερο από την κάθε σου στιγμή σε αυτή τη ζωή».
«Η τελευταία συνάντησή μας. Φτάσαμε την ίδια ώρα στα στούντιο και μου φώναζες από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Δεν σε αναγνώρισα, το κατάλαβες, αλλά ντράπηκα να σ’ το ομολογήσω. Δεν ήθελα τη συνέντευξη για να μου περιγράψεις την περιπέτεια της υγείας σου και δεν το κάναμε. Ήθελα πολύ να κάνουμε μια κουβέντα με όλα τα παρασκήνια του ρεπορτάζ και όλες αυτές τις ιστορίες που κλεινόμασταν και λέγαμε στα γραφεία του Alpha. Και ρίχναμε ένα γέλιο…Και μόνο ο τρόπος που τα έλεγες αρκούσε για να γονατίζουμε όλοι από τα γέλια. Χαμογέλα ρε! Πέρασε πια…Αντίο Ηρώ», έγραψε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής, Μάνος Νιφλής.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ανάρτηση για την Ηρώ Καριοφύλλη έκανε και ο Χάρης Λεμπιδάκης. «Καλό ταξίδι Ηρώ Καριοφύλλη», έγραψε ο δημοσιογράφος στην ανάρτησή του.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φωτοειδησεογράφων, Φωτογράφων και Εικονοληπτών Επίκαιρων “Είδηση” (ΠΕΦΦΕΕ), Βασίλης Κουτρουμάνος μέανάρτηση αποχαιρετώντας την Ηρώ Καριοφύλλη. «Αιωνία της η μνήμη», έγραψε χαρακτηριστικά.
Ο Βάιος Σύρρος, με τη σειρά του, πραγματοποίησε ανάρτηση για την απώλεια της Ηρώς Καριοφύλλη: «Αντίο κοπελιά, ήσουν παλικάρι και στη ζωή και στο ρεπορτάζ…».
Η συνάδελφός της στον Alpha, Ρένα Κουβελιώτη, πραγματοποίησε μια συγκινητική ανάρτηση για την Ηρώ Καριοφύλλη:
«Στέρεψαν τα λόγια κ τα δάκρυα. Η Ηρώ μας πέταξε… κουράστηκε να πονάει κ να δίνει μάχη για την κάθε ανάσα της.
Το πόσο γενναία πάλεψε το ξέρει ο Θεός κ οι γιατροί της.
Δεν ήθελε να φύγει… αλλά ήταν πάνω από τις δυνάμεις της…
Χωρίς τα γαλλικά της και το δυνατό της γέλιο έχουμε από τις 6 το πρωί ορφανέψει στον Αlpha.
Φτωχότερη η δημοσιογραφία… άδειοι κενοί οι φίλοι κ συνάδελφοί της.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στον Νέο Σκοπό Σερρών αύριο στις 11.30 στον ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Καλό ταξίδι φωνακλού μου … όση φωνή τόση ψυχή .. γενναίο μου κοριτσάκι πέτα ψηλά!».
Το αντίο του πολιτικού κόσμου
Τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια εξέφρασαν τα πολιτικά κόμματα, αναγνωρίζοντας την προσφορά και την ακεραιότητά της.
Η Νέα Δημοκρατία στο μήνυμά της ανέφερε:
«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια της Ηρούς Καριοφύλλη. Ένα εκλεκτό μέλος της δημοσιογραφικής οικογένειας, μια μαχητική και ασυμβίβαστη συνάδελφος, που ξεχώρισε σε όλη την πορεία της για το ήθος και τον επαγγελματισμό της, μα πάνω απ’ όλα για το πάθος της για τη δημοσιογραφία. Στους οικείους της απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».
Το ΠΑΣΟΚ τόνισε:
«Η Ηρώ Καριοφύλλη ήταν μια μαχητική ρεπόρτερ, πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων με πολλές δημοσιογραφικές πρωτιές. Υπηρέτησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με αντικειμενικότητα και ξεχώριζε για το ήθος και τον δυναμισμό της. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους της».
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:
«Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη, που υπηρέτησε επί χρόνια το αστυνομικό ρεπορτάζ, καλύπτοντας μερικές από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που απασχόλησαν το πανελλήνιο τις τελευταίες δεκαετίες. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της».
Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, αναφέρει:
«Για την πρόωρη απώλεια της δημοσιογράφου του Alpha Ηρώς Καριοφύλλη, το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους και τους συναδέλφους της».