Στόχος των σφοδρότατων ισραηλινών βομβαρδισμών που έγιναν σήμερα το απόγευμα στη Βηρυτό ήταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος σύμφωνα με πηγές «είναι καλά».
ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι κατηγόρησε το Ισραήλ για «πόλεμο γενοκτονίας» και σχολίασε, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι οι σημερινές επιθέσεις στα νότια προάστια της Βηρυτού δείχνουν ότι το Ισραήλ «δεν ενδιαφέρεται» για τις προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή.
Νωρίτερα, ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σε όλη τη Βηρυτό από τα διαδοχικά αεροπορικά πλήγματα. Επιπλέον, σύννεφα καπνού υψήωθηκαν, κτίρια ισοπεδόθηκαν, ασθενοφόρα έτρεχα, και κάτοικοι να έφευγαν πανικόβλητοι.
Έξι κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις επιδρομές, δήλωσε μια πηγή που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ. Οι εκρήξεις προκάλεσαν τεράστιους κρατήρες σε πολλά σημεία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al-Manar της Χεζμπολάχ.
BREAKING!: Beirut just now! ???? ???? #Lebanon#IsraeliWarCrimes#DismantleZionism#Lebanon#LebanonUnderAttackpic.twitter.com/nhbK0SRtuo
— Barnet Socialists (@barnet_left) September 27, 2024
Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Al Manar μετέδωσε εικόνες από ένα τεράστιο κρατήρα και τεράστιο σύννεφο καπνού, το οποίο υψώθηκε πάνω από την πόλη.
«Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία προέβη σε ένα πλήγμα ακριβείας στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη λιβανική πρωτεύουσα της Βηρυτού πριν από λίγο», δήλωσε λίγο πριν τις 19:00 ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.
Ο ίδιος είπε ότι το αρχηγείο ήταν χτισμένο κάτω από κτίρια όπου κατοικούσαν πολίτες στο προάστιο Νταχίγιε, προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης.
Breaking: lsrael launches a heavy series of airstrikes targeting the southern suburbs of Beirut, Lebanon. pic.twitter.com/mG1UhU7fB0
— TIMES OF GAZA (@Timesofgaza) September 27, 2024
Πλήγματα και νότια της χώρας
Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε νέα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, λίγα λεπτά μετά την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στον ΟΗΕ, σε μια επιβεβαίωση ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ένοπλου κινήματος του Λιβάνου θα συνεχιστούν.
Ο ισραηλινός στρατός «πλήττει αυτή τη στιγμή (…) στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο», ανακοίνωσε ο στρατός.