Ορισμένες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερίνη, όπως τα αυγά και το πλήρες γιαούρτι, μπορούν να ωφελήσουν τη γενική υγεία σας. Άλλα, όπως τα επεξεργασμένα κρέατα, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και άλλων σοβαρών παθήσεων υγείας.
Η χοληστερίνη στα τρόφιμα συχνά παρεξηγείται. Η κατανάλωση υγιεινών τροφών με υψηλή χοληστερίνη στην πραγματικότητα δεν είναι επιβλαβής για τους περισσότερους ανθρώπους. Ορισμένες από αυτές τις τροφές είναι μάλιστα πλούσιες σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά.
Διαβάστε το δημοσίευμα στο Oloygeia.gr