Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να δώσουν ένα σερί από δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια, με την προσοχή να είναι στραμμένη στα ευρωπαϊκά ματς με την Αϊντχόφεν.
Συγκεκριμένα, από αύριο μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου οι Πειραιώτες έχουν τα ματς με ΟΦΗ (7/2, εντός), Άρη (10/2, εντός για το Κύπελλο), Παναθηναϊκό (14/2, εκτός), Αϊντχόφεν (18/2, εντός για το Europa League), Άρη (21/2, εκτός) και Αϊντχόφεν (25/2, εκτός για το Europa League), ενώ τον Μάρτιο υπάρχουν τα παιχνίδια με Βόλο (1/3, εκτός), Άρη (4/3, εκτός για το Κύπελλο) και Λαμία (7/3, εντός).
Η συγκεκριμένη εξέλιξη ανατρέπει τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος καλείται να διαφοροποιήσει το ροτέισον με φόντο τους αγώνες με τους Ολλανδούς.
Ο Πορτογάλος τεχνικός σκόπευε να κάνει κάποιες αλλαγές στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδος (10/2, 21:30), αν η κληρωτίδα ήταν με το μέρος του, αλλά τελικά αυτό δεν αποφεύχθηκε και τώρα πρέπει να βρει τρόπο να κρατήσει ενεργούς τους παίκτες και παράλληλα, να μην τους πιέσει πολύ για να είναι «φρέσκοι» για τα ματς με τους Ολλανδούς.
Δεν αποκλείεται οι όποιες αλλαγές ετοίμαζε ο Μαρτίνς να γίνουν στον αυριανό (7/2, 17:15) αγώνα με τον ΟΦΗ, με τον Καμαρά ή τον Μπουχαλάκη να παίρνουν ανάσες και τον Μπρούμα να παίρνει φανέλα βασικού ξανά για να δώσει λύσεις στον προπονητή του.
Επίσης, είναι πιθανό να παίξει ο Χολέμπας αντί του Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό άκρο της άμυνας και γενικώς να γίνει μία πιο ορθολογική διαχείριση της ομάδας, βάζοντας στο… κόλπο και τους 25 παίκτες που έχει στη διάθεσή του.
Θα παίξει ο Σωκράτης με ΟΦΗ; Απόφαση Μαρτίνς την τελευταία στιγμή
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος από την πρώτη στιγμή που μετακόμισε στον Ολυμπιακό δεν έχει σταματήσει να προπονείται, με σκοπό να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ξανά.
Ο Έλληνας σέντερ μπακ αυτές τις ημέρες έχει ανεβάσει ρυθμούς με απώτερο σκοπό να είναι έτοιμος στο ματς με τον ΟΦΗ αύριο.
Η συμμετοχή του βέβαια θα κριθεί την τελευταία στιγμή ενώ οφείλουμε να τονίσουμε ότι πιο πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να κάνει το ντεμπούτο του στο ματς Κυπέλλου κόντρα στον Άρη.