Quantcast
«Στάζει;»: Η στιγμή που από το ταβάνι της γαλλικής εθνοσυνέλευσης πέφτει νερό στο κεφάλι του Μπαϊρού, ενώ μιλά - Real.gr

«Στάζει;»: Η στιγμή που από το ταβάνι της γαλλικής εθνοσυνέλευσης πέφτει νερό στο κεφάλι του Μπαϊρού, ενώ μιλά

Ενώ η κακοκαιρία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη στη Γαλλία, στην Εθνοσυνέλευση γινόταν συζήτηση σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν.

Εκείνη τη στιγμή, ο πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού ολοκληρώνει την ομιλία του και ευχαριστεί τους παρόντες βουλευτές. Καθώς ετοιμάζεται να κατέβει από το βήμα, κοιτάει προς τα επάνω, σαν κάτι να έσταξε πάνω του.

Ο αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ρολάν Λεσκιούρ τον ρωτά: «Στάζει;» και ο Μπαϊρού αστειευόμενος ρωτά: «Είχατε παρατηρήσει ότι βρέχει;». «Μόλις το είδα κύριε πρωθυπουργέ», απάντησε εκείνος. «Μου είχαν πει πως το ημικύκλιο (η αίθουσα στην οποία διεξαγόταν η συζήτηση) ήταν στεγανό αλλά όπως φαίνεται…».

Στην συνέχεια ο προεδρεύων διαπιστώνει πως υπάρχουν νερά στο βήμα και αποφάσισε τη διακοπή της συζήτησης ώστε να έρθουν τα εξειδικευμένα συνεργεία και να αναλάβουν τον χώρο. Επανήλθε μετά από 15 λεπτά λέγοντας:

«Αυτό το περιστατικό προκλήθηκε προφανώς από την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε το Παρίσι. Είχαμε μια μικρή διαρροή εκεί πάνω, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την τοποθέτηση απορροφητικών χαλιών για να αποτραπεί η επανάληψη του συμβάντος».

Η συζήτηση αναβλήθηκε οριστικά και θα οριστεί νέα ημέρα και ώρα για τη διεξαγωγή της.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ REAL.GR

Ροή Ειδήσεων