Quantcast
Εύβοια: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς των επιβατών του φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα - Real.gr

Εύβοια: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς των επιβατών του φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση μεταφοράς των επιβατών του φέρι μποτ που προσάραξε στην ξέρα Γλάρος μόλις αναχώρησε από το λιμάνι.

Στο πλοίο επέβαιναν περίπου 105 άτομα, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά και εννέα μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού, με ιδιωτικά σκάφη να προσεγγίζουν το σημείο και να απομακρύνουν σταδιακά τους επιβάτες.

Τα πρώτα παιδάκια απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Στύρων, όπου τα υποδέχθηκαν ανακουφισμένοι συγγενείς και κάτοικοι της περιοχής.

Στο σημείο έσπευσαν τρία σκάφη του Λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη και άλλο ένα επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο, προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία.

 

Το φέρι μποτ είχε μικρή εισροή υδάτων, η οποία έχει σταματήσει και γίνεται απάντληση.

Δείτε νέο βίντεο και εικόνες:

 

   

Οι επιβάτες έφυγαν από το πλοίο με τη βοήθεια μικρών σκαφών ιδιωτών ενώ στο σημείο έφτασαν και σκάφη του Λιμενικού. Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρει επιβάτιδα το Λιμενικό έκανε περίπου μία ώρα να εμφανιστεί.

«Στα 10 λεπτά τρανταχτήκαμε και το φέρι μποτ σταμάτησε σε ξέρα. Έχει πάρει κλίση. Έχουν έρθει βαρκούλες και γεμίζουν με κόσμο. Έχουν όλοι σωσίβια. Δεν μας είχαν ενημερώσει περί τίνος πρόκειται. Επιστρέφουμε στα Στύρα με βαρκούλες», είπε ένας επιβάτης.

«Δεν δόθηκε καμία ενημέρωση. Μόνοι μας βρήκαμε τα σωσίβια. Ξαφνικά μας είπε ο καπετάνιος να κατεβούμε στις βάρκες. Δεν θα πάρει πολλή ώρα ακόμα η διαδικασία για να απομακρυνθούν οι επιβάτες. Είδαμε ένα ελιγμό του καπετάνιου και αμέσως ακούστηκε το χτύπημα πάνω στα βράχια. Το πλήρωμα ήταν τρομοκρατημένο», είπε μία ακόμα επιβάτιδα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας

Ανακοίνωση για το περιστατικό προσάραξης Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στα Νέα Στύρα, όπου χρειάστηκε 105 επιβάτες να εκκενώσουν το φέρι μποτ, εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι “ο Πλοίαρχος δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, τις αρμόδιες Αρχές”.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το περιστατικό

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διερευνά όλες τις συνθήκες του ατυχήματος, καθώς ο Πλοίαρχος δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, τις αρμόδιες Αρχές για την προσάραξη του Ε/Γ-Δ/Ρ “Παναγία Παραβουνιώτισσα”.

Το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι των Νέων Στύρων στις 18:30, η προσάραξη σημειώθηκε στις 18:50 και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε από πολίτη στις 18:51.

Το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., μετά από επανειλημμένες προσπάθειες, κατάφερε να επικοινωνήσει με τον Πλοίαρχο, τηλεφωνικά, στις 19:01.

Ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης στις 18:58 και ξεκίνησε η μετεπιβίβαση των επιβατών στις 19:10 σε ιδιωτικά σκάφη – υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ – καθώς και στο τέντερ του ΠΑΘ 090. Ενεργοποιήθηκαν συνολικά 5 ιδιωτικά σκάφη και ένα Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίο. Το ΠΛΣ 1081 (Λ/Χ Καρύστου) έφτασε στο σημείο στις 19:50, το τέντερ του ΠΑΘ 090 στις 19:55, ενώ στις 20:00 έφτασε το ΠΑΘ 090.

Όλοι οι επιβάτες έχουν μετεπιβιβαστεί σε ιδιωτικά σκάφη και στο ΠΑΘ 090 και έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στα Νέα Στύρα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση, έχει ενημερωθεί η αρμόδια Εισαγγελία.

Τυχόν εξέλιξη θα αναφερθεί με νεότερο Δελτίο Τύπου».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ REAL.GR