Ο μεσημεριανός (16:00) αγώνας με την Ξάνθη στα Πηγάδια προσφέρεται στον Ανδαλουσιανό τεχνικό για να κάνει αλλαγές και να δώσει ευκαιρίες.
Τα πράγματα είναι αρκετά «θολά» σε ό,τι αφορά τόσο τη σύνθεση όσο και τη διάταξη των κιτρινόμαυρων.
Δεδομένα θα απουσιάσουν οι τραυματίες Τσιγκρίνσκι και Μπακασέτας, ενώ στην Αθήνα έμεινε και ο Κρίστιτσιτς για να πάρει ανάσες.
Ο Λιβάγια πιθανότατα θα μείνει στον πάγκο, ενώ ενδέχεται να ξεκουραστεί μετά από πάρα πολύ καιρό και ο Μπακάκης.
Αν επιλεγεί το 3-5-2, οι Σβάρνας, Τσόσιτς και Οικονόμου θα είναι στην άμυνα, με τον Κλωναρίδη δεξιό και τον Χουλτ αριστερό-μπακ χαφ.
Ο Γαλανόπουλος μοιάζει σίγουρος για τη μία θέση του κέντρου, έχοντας στο πλευρό του τον Σιμόες ή τον Άλεφ αν προτιμηθεί να πάρει ανάσες ο Πορτογάλος.
Ο Μάνταλος λογικά θα είναι δεκάρι, με τον Μπογέ ή τον Αλμπάνη να πλαισιώνουν τον Πόνσε που δεν το κουνά από την κορυφή της επίθεσης.
Αν προτιμηθεί το 4-4-2, τότε οι Σβάρνας και Τσόσιτς ή Οικονόμου θα είναι τα δύο στόπερ, με τον Χουλτ αριστερά και τον Μπακάκη ή τον Γκάλο δεξιά και τις υπόλοιπες θέσεις λίγο-πολύ ίδιες με την παραπάνω διάταξη.
Η αποστολή της ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου, Γκάλο, Τσόσιτς, Χουλτ, Σβάρνας, Γιαννούτσος, Αλμπάνης, Σιμόες, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μπότος, Άλεφ, Λιβάια, Πόνσε, Μπογέ.
Στον αντίποδα, η Ξάνθη χρειάζεται οπωσδήποτε βαθμούς για να ξεμπερδεύει με την υπόθεση παραμονής και να μη μπει σε άσχημες… περιπέτειες.
Για τον αγώνα με την Ένωση δεν είναι διαθέσιμοι οι τιμωρημένοι Μπαξεβανίδης και Τζουρίτσκοβιτς, καθώς και οι τραυματίες Φλίσκας και Ντε Λούκας.
Αντίθετα, επιστρέφουν στην αποστολή της ακριτικής ομάδας και λογικά και στην ενδεκάδα που θα επιλέξει ο Μίλαν Ράσταβατς οι Μπαριέντος και Καμαρά.
Η αποστολή της Ξάνθης: Ζίβκοβιτς, Γκαραβέλης, Ντίρεσταμ, Κασάδο, Συλλά, Χατζητερζόγλου, Θυμιάνης, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς, Μελιόπουλος, Καμαρά, Μπρίτο, Σαρπόνγκ, Μπαριέντος, Κάστρο, Γέντρισεκ, Ντε Αμορίμ, Καντά, Μελισσόπουλος.