Quantcast
To Iσραήλ ανακοίνωσε πως σκότωσε τον Χασάν Νασράλα - Real.gr

To Iσραήλ ανακοίνωσε πως σκότωσε τον Χασάν Νασράλα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επισήμως ότι εξάλειψε τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε πλήγμα στην Βηρυτό.

“Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Άλλος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο λοχαγός Νταβίντ Αβραάμ, επιβεβαίωσε στο AFP ότι ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ “εξαλείφθηκε”.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τον αρχηγό της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα, δήλωσε παράλληλα και ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Αβισάι Αντρέι, τον οποίο επικαλείται το Reuters, μία ημέρα μετά την ισραηλινή επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Σε ανάρτησή τους στον λογαριασμό τους στο Twitter, οι IDF ανέφεραν πως «ο Χασάν Νασράλα δεν θα μπορεί πλέον να τρομοκρατεί τον κόσμο».

Σύμφωνα με αναφορές, στην ίδια επίθεση σκοτώθηκαν ο διοικητής του νότιου μετώπου της οργάνωσης, Αλί Κάρτσι, καθώς και ο διοικητής της Δύναμης Κουντς στη Συρία και τον Λίβανο, Νιλ Φαρουσιάν.

Ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν έχει εξαντλήσει τα μέσα που διαθέτει με την εξάλειψη του αρχηγού της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα.

“Δεν έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Το μήνυμα είναι απλό: όποιον απειλεί τους πολίτες του Ισραήλ, ξέρουμε πώς θα τον φτάσουμε”, σημείωσε ο στρατηγός Χαλεβί σε ανακοίνωσή του.

Οι IDF έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα βίντεο από το αρχηγείο τους, την ώρα που εξελισσόταν η επιδρομή στη Βηρυτό κατά του Νασράλα. Παρών ήταν και ο υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ.

Χεζμπολάχ: Εχει χαθεί η επαφή μαζί του από χθες το βράδυ

“Έχει χαθεί η επαφή” με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, δήλωσε σήμερα στο AFP πηγή προσκείμενη στο σιιτικό κίνημα του Λιβάνου, χωρίς να επιβεβαιώσει τον θάνατό του, ο οποίος ανακοινώθηκε από το Ισραήλ.

“Έχει χαθεί η επαφή με τον Χασάν Νασράλα από χθες (Παρασκευή) το βράδυ”, δήλωσε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, ενώ λίγο νωρίτερα το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ σε επιδρομή του χθες στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι εξάλειψε τον επικεφαλής του δικτύου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη νότια Συρία στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε. Πρόκειται για τον Άχμαντ Μουχάμαντ Φαχντ, διευκρίνισε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα νέα πλήγματα με στόχο την Χεζμπολάχ στον ανατολικό Λίβανο, μετά τον εντατικό βομβαρδισμό στη διάρκεια της νύχτας των νοτίων προαστίων της Βηρυτού, προπυργίου του σιιτικού κινήματος του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός “πλήττει τώρα στόχους (…) που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ στην περιοχή της (κοιλάδας) Μπεκάα”, στον ανατολικό Λίβανο, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία προσθέτει ότι σειρήνες συναγερμού ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, όπου η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι εξαπέλυσε ρουκέτες, μετά τα ισραηλινά πλήγματα στο προπύργιό της στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Στην πρώτη επίθεση που πραγματοποιεί μετά τα ισραηλινά πλήγματα τη νύχτα στα νότια προάστια της λιβανικής πρωτεύουσας, η Χεζμπολάχ στοχοθέτησε με ρουκέτες Fadi-1 το κιμπούτς Κάμπρι στο βόρειο Ισραήλ, σε απάντηση στις “βάρβαρες” επιθέσεις του Ισραήλ “σε πόλεις, χωριά και αμάχους” στον Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Παράλληλα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας πύραυλος ερρίφθη από τον Λίβανο στο κεντρικό Ισραήλ και έπεσε σε ανοιχτό χώρο. Σύμφωνα με τον στρατό, δεν ήχησαν σειρήνες. Το περιστατικό βρίσκεται υπό εξέταση, πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του, στην οποία δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι επιστρατεύει τρία τάγματα εφέδρων για να ενισχύσει την άμυνα της κεντρικής διοίκησής του, στις επιχειρησιακές περιοχές της οποίας περιλαμβάνεται η κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ενόψει περιόδου εβραϊκών εορτών, κατά τις οποίες συχνά κλιμακώνονται οι εντάσεις στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, όπου η σύγκρουση με Παλαιστίνιους μαχητές αναζωπυρώθηκε στη διάρκεια του συνεχιζόμενου πολέμου του Ισραήλ κατά του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

“Σύμφωνα με την εκτίμηση της κατάστασης, οι IDF (σ.σ.: ο ισραηλινός στρατός) καλεί τρία τάγματα εφεδρείας για επιχειρησιακές δραστηριότητες και για να ενισχύσουν την άμυνα στην Κεντρική Διοίκηση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο στρατός, στην οποία δεν διευκρινίζει περαιτέρω.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ REAL.GR